Foto: Unsplash

Cilvēku dzīvē skaitļiem ir nozīme, un dažiem indivīdiem viens rādītājs nozīmē daudz vairāk nekā jebkurš cits – tas, ar cik daudz partneriem esi savas dzīves laikā gulējis. Un pamatoti rodas jautājums – cik seksuālie partneri dzīvē ir pieņemami? Vai var būt, ka to dzīves laikā ir arī par maz? Skaidrs, ka šie jautājumi vairāk tramda sievietes, tomēr svarīgi atcerēties, ka nav vienprātības par to, kas vidusmēra cilvēkam ir "normāls" skaitlis.

Šis temats prātus urdījis ir vienmēr, raisot arī diskusijas. Kāda sieviete laikraksta "The Daily Telegraph" padomu slejā "The Midults" pauda savas bažas par to, ka seksuālie partneri viņai dzīves laikā bijuši par daudz: "Godīgi? Es vēlos, lai es nebūtu gulējusi ar tik daudziem. Man ir četrdesmit un daudzus gadus esmu attiecībās ar ļoti, ļoti jauku vīrieti, bet pēkšņi mani "vajā" visi ķermeņi, ar kuriem esmu sastapusies gultas priekos, jo īpaši tāpēc, ka lielāka daļā sekss bija ļoti neapmierinošs." Pēcāk padomu slejā noskaidrojās, ka jaunības gados sieviete ir daudz ballējusies. Viņasprāt, pieaugot vīriešu skaitam, ar kuriem sieviete ir gulējusi, viņas vērtība samazinās.

2023. gadā portāls "Cosmopolitan" publicēja "YouGov RealTime" aptaujas datus, kurā noskaidrojies cilvēku vidējais seksuālo partneru skaits. Dati liecināja, ka vidējais seksuālo partneru skaits Apvienotajā Karalistē dzīves laikā ir četri partneri.

Pētījuma rezultāti tika sadalīti arī pa vecuma grupām un atklājās, ka cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem ar seksu nodarbojušies vidēji ar vienu seksuālo partneri. Kas nozīmē, ka acīmredzot visi jociņi, kas dzirdēti universitāšu gaiteņos, bija viena vienīga muldēšana. Savukārt vecumā no 40 līdz 59 gadiem katrs piektais (21 procents) ir apgalvojis, ka ir gulējis ar vismaz 15 cilvēkiem.

Cik daudz gultas partneru jau ir par daudz?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!