Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Tā jau kļuvusi par tradīciju – portāls "Delfi" dodas apskatīt kā (un vai) vēl turas Rīgas tilti. Pagājusi vēl viena ziema ar salu, sāli, atkušņiem, un šis pavasaris nāk ar skaudru atziņu: "labāk neskatieties augšup".

Kino industrijā šobrīd ir lielo balvu sezona – dala dažādas zelta statujas, zelta globusus utt., tāpēc iedvesmojos radīt jaunu balvu – Zelta rūsa, ko piešķirt visvarenāk drūpošam Rīgas tiltam. Un, kā jau bieži šādās balvu ceremonijās, arī šeit sanāk mazs skandāls, jo Zelta rūsu es piešķiru uzreiz diviem tiltiem. Vanšu tiltam par burtiski zemē krītošajiem gājēju daļas stiprinājumiem un Zemitāna tiltam, kas pats turas kopā šķietami uz godavārdu vien. Tam tuvoties cenšas arī Ulmaņa gatves pārvads, taču pagaidām arvien paliek bez balvas. 

Savukārt par mūža ieguldījumu īpašo Zelta rūsu viennozīmīgi jāpiešķir VEF tiltam. Tā īstais nosaukums – Gaisa tilts – gan ir atbilstošāks, jo daļēji tas patiešām turas uz gaisa vien. Salu tiltam līdz balvai vēl ir tālu. Tāpat kā jaunpienācējam Brasas pārvadam. Savukārt mūsu prātos arvien jaunais Dienvidu tilts gan jau sāk izrādīt interesi par Zelta rūsas konkursu. Pats tilts arvien turas šķietami labi kopā, bet savienojuma vieta ar gājēju trepēm jau ir vareni sagrauzta un drīz var sākt izraisīt satraukumu.

Bet, ja nopietni, kopumā situācija izskatās ne pārāk forša. Šķiet būtu jāpieņem lēmums tiltu būvniecībā neizmantot dzelzi vai arī pārstāt kaisīt ielas un tiltus ar "sāļviru".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!