Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zemgus Girgensons visu savu Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeru pavadījis Bufalo "Sabres" komandā, bet šobrīd izskanējusi informācija, ka gaidāmajā starpsezonā viņš brīvo aģentu tirgū pārbaudīs citu klubu interesi par sevi, vēsta portāla "thefourthperiod.com" apskatnieks Deivids Pagnota.

Pēc šīs sezonas Girgensonam noslēdzas aizvadītajā vasarā noslēgtais viena gada līgums ar "Sabres". Tas bija viņa karjeras ienesīgākais līgums, un viņš pelnīja 2,5 miljonus dolāru. Bufalo komandai šī bija kārtējā neveiksmīgā sezona, un latvietis ar komandu izslēgšanas spēlēs neiekļuva.

"Sabres" prioritāte brīvo aģentu tirgū šajā starpsezonā būs pirmo divu maiņu malējais uzbrucējs un trešās maiņas centra uzbrucējs. "Sabres" komanda šobrīd ir 23,2 miljonus dolāru zem NHL noteiktajiem algu griestiem, un ar šo naudas summu klubs lūko iegūt ievērojamus pastiprinājumus sastāvā.

"Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Adamss būs aktīvs šajā starpsezonā, un, visticamāk, veiks arī maiņas darījumus sastāva uzlabošanai. Adamss iepriekš izteicies, ka Girgensons ir svarīgs šai komandai, un viņam būs jauns līgums.

Tomēr Pagnotas rīcībā esošā informācija liecina, ka Girgensons jūlijā pārbaudīs, kāda ir interese par viņu brīvo aģentu tirgū. Pagaidām gan nav zināms, kādu līgumu latvietis vēlas noslēgt, raksta "thefourthperiod.com".

Girgensons pagājušajā sezonā 63 spēlēs "Sabres" rindās guva astoņus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

Girgensons NHL aizvadījis 688 spēles, un tas joprojām NHL vēsturē ir ceturtais lielākais spēļu skaits bez dalības "play-off". Viņa komandas biedrs Džefs Skiners jau pārsniedzis 1000 NHL spēles, un joprojām nav uzspēlējis Stenlija kausā. Otrais ir Gijs Šarons (734), bet trešais ir bijušais "Sabres" hokejists Rasmuss Ristolainens, kurš pārstāv Filadelfijas "Flyers". Viņam šobrīd nospēlētas 711 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!