Фото: DELFI
Pagājušajā ceturtdienā Finanšu un tirgus kapitāla komisijas (FKTK) vadītājas amatā ievēlētā Irēna Krūmane otrdien norādīja, ka ziņas par Latvijas ekonomisko krīzi ir pārspīlētas.
Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" vēl nesenā Finanšu ministrijas valsts sekretāre pauda, ka pašreiz Latvijas ekonomiku raksturo attīstības tempu samazināšanās. Viņa arī nevēlējās paust viedokli attiecībā uz pirmdien izteiktajiem nekustamo īpašumu uzņēmuma "Latio" vadītāja Edgara Šīna izteikumiem, ka Latvijā varētu bankrotēt ap 40 000 ģimeņu, kas ņēmušas hipotekāro kredītu. Tiesa, Krūmane aicināja izvērtēt, cik daudz mājsaimniecību patiešām ir paņēmušas kredītus, kurus tām būs vai ir grūti atmaksāt.

Tomēr Krūmane arī norādīja, ka inflācijas samazināšanās iespējamība vēl šajā gadā ir apšaubāma. Viņa skaidroja, ka būtiski inflācija varētu sarukt vien nākamajā gadā. To pierādot arī Eiropas Komisijas ziņojums pirmdien, kurā tās eksperti pret inflācijas sarukšanu visā Eiropas Savienībā šogad bijuši visai atturīgi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !