Populistiskais Venecuēlas prezidents Ugo Čavess otrdien paziņoja, ka ASV varētu būt vadījušas 11.septembra terora aktus, lai attaisnotu iebrukumus Afganistānā un Irākā.
Čavess, kurš regulāri apsūdz Buša administrāciju par plāniem iebrukt Venecuēlā un gāzt vai noslepkavot viņu, nesniedza nekādus pierādījumus saviem apsvērumiem.

Tomēr viņš apgalvoja, ka tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība sazvērestības teorijai, kuru šonedēļ televīzijā pārraidīja venecuēliešu žurnālists.

"Joprojām nav skaidrs, kāds bija iemesls, ne arī tas, kas vadīja šo šausmīgo uzbrukumu, kurš sekunžu laikā laupīja tūkstošiem dzīvību un deva Amerikas impērijai ieganstu ar vēl lielāku brutalitāti un niknumu uzbrukt pasaulei," paziņoja Čavess. "Ir grūti noticēt tam, ka Pasaules tirdzniecības centra torņi lidmašīnu dēļ acumirklī sabruka tā, kā tie sabruka."

Viņš pieļāva iespēju, ka Dvīņu torņi bijuši mīnēti, un norādīja, ka nav atrastas Pentagonu taranējušās lidmašīnas atlūzas.

Par 2001.gada 11.septembra terora aktiem pastāv dažādas sazvērestības teorijas. Taču nav parādījies neviens pierādījums, kas apstrīdētu pieņemto notikumu versiju.

ASV valdība saka, ka uzbrukumus sarīkoja "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens un pati "Al Qaeda" uzņēmusies atbildību par tiem.

ASV Valsts departamenta preses pārstāvis sacīja, ka viņam nav komentāru par Čavesa izteikumiem, kas ir balstīti uz pirmdien translētu TV programmu, kurā Venecuēlas žurnālists Karloss Sikilija izklāsta savas teorijas par uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!