Foto: Shutterstock
Šos poļu tradicionālos salātus var dēvēt par rasolu bez gaļas, jo vārītā selerijas un pētersīļa sakne piešķir sātīgajiem salātiem ļoti bagātīgu, gaļīgu garšu, kā arī pikantumu, tādēļ var iztikt bez sīpolu pievienošanas.

::recepte::

Olas, kartupeļus, burkānus, pēterīļa saknes un selerijas sakni novāra, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Tāpat kubiņos sagriež arī ābolus un gurķus.

Visas augšminētās sastāvdaļas liek bļodā, pievieno konservētus zaļos zirnīšus, kam noliets šķidrums.

Krējumu sajauc ar majonēzi, sāli, pipariem un sinepēm. Pievieno bļodas saturam un samaisa.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 lielas olas4 kartupeļi1 neliela selerijas sakne4 burkāni2 pētersīļa saknes2 skābi āboli4 sālīti gurķi1 "Bonduelle" bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu0.5 tasemajonēze0.5 tasekrējums2 ĒKmaigas sinepes pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Olas, kartupeļus, burkānus, pēterīļa saknes un selerijas sakni novāra, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Tāpat kubiņos sagriež arī ābolus un gurķus.

2

Visas augšminētās sastāvdaļas liek bļodā, pievieno konservētus zaļos zirnīšus, kam noliets šķidrums.

3

Krējumu sajauc ar majonēzi, sāli, pipariem un sinepēm. Pievieno bļodas saturam un samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!