Фото: Privātais arhīvs

Latvijā ģimenei ar diviem bērniem normālai izdzīvošanai vajagot 20 000 eiro, taču, lai varētu par neko nedomāt jāpelna 30 000, tā "TikTok" kontā ar nosaukumu "biznesaskola" paziņojis kāds vīrietis, kura vārds esot Matīss Kurilovs. Vietnē "X" šis paziņojums izraisīja sašutumu.

Tīklošanās vietnes "X" komentētājiem nav skaidrs, kur tādu naudu likt.

@biznesaskola Replying to @Labākais Fitnesa Kanāls #fyp ♬ original sound - 20K Interneta Biznesa Skola

Katrā ziņā "X" lietotāji, kuriem ir bērni un kuri maksā par privāto bērnudārzu, kārtīgi aizsvilušies, jo viņu maciņos katru mēnesi 20 000 eiro neiekrīt, kā acīm redzami notiek video redzamajam jaunajam vīrietim. Lai gan pēc "Lursoft" datiem

Kā tad tur īsti ir – vidējais latvietis ir ārkārtīgi taupīgs, vai vīrietis nudien pārspīlē par izmaksām?

Viens no "X" lietotājiem aizsvilies par video autora neizglītotības pakāpi un sakās, ka visam uzskaitītajam vajag noņemt vienu nullīti nost.

Kāds cits uzskata, ka vīrietim ir līdzīga domāšana, kā nesen "TikTok" skandālā nonākušajai Martai.

Vēl kāds ir sašutis, kādēļ ar tik lielu algu būtu jāīrē dzīvoklis...

Nost ar eiro, Latvijas latu vajag atpakaļ!

Kas tad ir tā noslēpumainā "Biznesa skola" par kuru daudziem komentētājiem pirmā dzirdēšana? Šī iestāde esot "Latvijā pirmā un vienīgā biznesa skola, kas tev tiešām iemāca nopelnīt". Taču skolas mājaslapu atvērt neizdodas. Interesanti arī tas, ka daudzos šīs skolas "TikTok" video tēmturis ir "Aldis Gobzems". Mistiska skola, mistiski skaitļi un aprēķini, un mistiski izdevumi.

"Biznesa skola" ir bāzēta "Discord" platformā, tai ir 3028 lietotāju. "Telegram" platformā tai ir 3609 abonētāji. Skola ar skaļiem saukļiem sociālo mediju platformās cenšas piesaistīt auditoriju, taču Valsts izglītības informācijas sistēmas mājaslapā, reģistrēto iestāžu datu bāzē iestādi ar šādu nosaukumu gan atrast neizdodas.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !