Фото: DELFI
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), pamatojoties uz premjera rezolūciju, izveidojis darba grupu izglītības un zinātnes nozaru strukturālo pārmaiņu priekšlikumu izstrādei, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Darba grupai līdz 1.novembrim ir jāsagatavo un jāiesniedz valdībā priekšlikumi reformu pasākumu kopumam augstākajā izglītībā un zinātnē, kas vērsti uz Latvijas starptautiskās konkurētspējas palielināšanu.

Darba grupas vadītājs ir Kampars, viņa vietniece - izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS). Darba grupā ietilpst finanšu ministrs Einars Repše (JL) , Latvijas Universitātes rektors, Latvijas universitāšu asociācijas priekšsēdētājs Mārcis Auziņš, Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors, Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis, Banku augstskolas rektore, Rektoru padomes priekšsēdētāja Tatjana Volkova, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Igors Grigorjevs,  un Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis.

Jau vēstīts, ka virkne augstākās izglītības pārstāvju, kā arī eksprezidenti Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe – Freiberga atklātā vēstulē pauduši satraukumu par izglītības nozarē notiekošo.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !