Foto: DELFI/Privātais arhīvs

"Golin Riga" atvainojas ikvienam, kuru aizskāris žūrijas lēmums nepiešķirt žūrijas specbalvu influenceru indeksa jomā "Ģimene", portālu "Delfi" informēja aģentūrā.

Jau vēstīts, ka 30. maijā svinīgā ceremonijā tika sumināti ar vislielāko varu apveltītie pašmāju influenceri. Šogad ceremonija zīmīga ar vēl kādu neparastu notikumu, proti, kategorijā "Ģimene" balva netika nevienam. Tas darīts, lai pievērstu uzmanību bērnu izmantošanai komerciālos nolūkos.

Jomā "Ģimene" apjoma kategorijā "Mikro" par ietekmīgāko kļuvusi @amanda_gein, "Medium" – @santaniim, "Makro" – @rutadvinska, taču šajā jomā žūrija lēmusi balvu tomēr nepiešķirt, vēršot uzmanību uz Latvijā bieži vien piemirstu niansi – to, kā savā saturā, kurš uzskatāms arī par apmaksātu sadarbību, iekļaujam savus bērnus. Žūrijas vārdā tika nolasīts arī izvērsts skaidrojums un novēlējums kā satura veidotājiem, tā Latvijas sabiedrībai.

Piektdien, 31. maijā organizatori, respektējot žūrijas lēmumu, atvainojās tiem, kas ir aizskarti par specbalvas nepiešķiršanu.

"Iekļaujot satura veidošanā bērnus, būtu vērts padomāt par viņu šodienas un nākotnes gribu, tiesībām, emocionālo un visa veida drošību. Tas ir būtiski, ņemot vērā straujo, neprognozējamo informatīvo datu plūsmu un vidi, kurā dzīvojam. Manuprāt, bērnu drošība ir būtisks jautājums, kuram vērts pievērst uzmanību. Tādēļ žūrija aicina satura veidotājus popularizēt ģimenes vērtības, neradot nevajadzīgus riskus," paudusi psiholoģe, "Golin Influenceru indekss 2024" žūrijas locekle Kristīne Rudzinska.

Žūrija uzskatīja, ka ir nepieciešams izskaidrot, ka balvas nepiešķiršana nav saistīta ar satura veidotāju radītā satura kvalitāti. Tādēļ vienojās par paziņojumu, kurš tika nolasīts apbalvošanas pasākumā, lai vērstu klātesošo un sabiedrības uzmanību uz ētiskajiem apsvērumiem.

"Šogad žūrija ir nolēmusi jomā "Ģimene" godalgu nepiešķirt. Ne tamdēļ, lai nosodītu, bet gan lai vērstu kā satura veidotāju, tā arī sabiedrības uzmanību uz it kā vien niansi šajā intensīvās komunikācijas un dalīšanās laikmetā. Uz to, kā satura veidošanā iekļaujam savus bērnus. Izvērtējot gada laikā redzēto saturu, esam patiesi priecājušies par mīlestības un skaistuma pilnajiem attēliem, arī par patiesumu un atziņām, kas gūtas, taču kopīgi pārlapojot veiksmīgāko satura veidotāju šķirkļus, esam ievērojuši tendenci, kas, žūrijas ieskatā, raksturo ne vien konkrēto satura veidotāju pieeju, bet arī vērību pret bērnu klātbūtni sociālo mediju saturā kopumā. Proti – tendenci aizrauties ar bērnu nenoliedzamo jaukumu, nepamanot, ka nereti tieši viņus un ne sevi padarām par produktu, pakalpojumu un iniciatīvu vēstnešiem. Iespējams, neapzināti, taču nerēķinoties ar bērnu šodienas un nākotnes gribu. Žūrija, šogad nepiešķirot godalgu, aicina satura veidotājus, taču ne tikai – rūpīgi un ar pietāti izvērtēt, kur bērnu iesaiste satura veidošanā ir patiesi nepieciešama, lai mazākie ģimenes locekļi nekļūtu par varoņiem stāstā, kuru stāstīt izvēlējušies citi, ne viņi paši," sacīja influenceru indeksa žūrijas pārstāve.

"Golin Riga" gan akcentē, ka respektē žūrijas lēmumu, taču atvainojas ikvienam, kuru tas aizskāris.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!