Foto: Vida Press

"Mēs izpārdevām visu alu un vīnu 25 minūtēs pēc pacelšanās. Tā nav noticis nevienā citā tirgū, kur strādājam," izteicies Turcijas aviokompānijas "SunExpress" izpilddirektors Makss Kovnacki. Stāsts ved uz kādu lidojumu aprīlī no Apvienotās Karalistes uz Tuciju, un Kovnacki šo reisu nosaucis par īpaši "hēdonisku", raksta "The Independent".

Aviokompānija "SunExpress" apkalpo lidojumus sešās Lielbritānijas lidostās, pamatā vedot britus uz Antāliju un Izmiru. Nav precizēts, kurā datumā un cikos no Lielbritānijas izlidoja reiss, kura laikā zibenīgā ātrumā pasažieri iztukšoja visus alkohola krājumus uz klāja, taču zināms, ka neko reibinošu lainerī vairs nevarēja nopirkt 25 minūtes pēc pacelšanās gaisā. Lidojums no Lielbritānijas uz Turciju ilga četras stundas.

Kārīgie britu tūristi visu uz klāja pieejamo alkoholu – pamatā alu un vīnu – bija izpirkuši tādos tempos, ka tas sagādājis pārsteigumu pašai aviokompānijai. Nevienā citā pasaules valstī, kur "SunExpress" strādā, šādi nav gadījies. "SunExpress" tirgū darbojas jau 35 gadus.

Turcijas aviokompānija ar britiem sāka strādāt 2022. gadā, šajā laikā dubultojot apkalpoto lidostu skaitu. Kompānijas mērķis ir veikt 136 lidojumus nedēļā, kopskaitā uz Turciju aizvedot 1,3 miljonus pasažieru. 2023. gadā ar "SunExpress" lidoja 700 000 britu.

Kompānija nav precizējusi, kā plāno risināt ar alkoholu saistītos jautājumus reisos, kas izlido no Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!