Policija par visticamāko versiju spirta rūpnieka Daiņa Peimaņa slepkavībā uzskata konkurenci spirta ražošanā un tirdzniecībā. Patlaban vēl tiek precizēts, vai runa ir par legālo vai nelegālo biznesu, pirmdien presei paziņoja kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs.
Kā zināms, Peimanim piederēja vairāki uzņēmumi, kas nodarbojās ar spirta ražošanu. Viņš bija iecerējis arī grandiozu bioetanola rūpnīcas projektu, kurā no zemniekiem iepirktu labību nepārtikas spirta ražošanai, ko vēlāk pievienotu degvielai.

Patlaban lietā aizturētas sešas personas - piecām piemērots apcietinājums, vienai - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu. Lietā līdz šim veiktas 12 kratīšanas un nopratināti 52 cilvēki.

Kratīšanās esot savākti būtiski lietiskie pierādījumi.

Tāpat Pumpurs pavēstīja, ka jau nākamnedēļ lietu kriminālvajāšanas uzsākšanai paredzēts nosūtīt uz Specializēto vairāku nozaru prokuratūru. "Tātad mēs redzam, ka lieta būs nākamajā stadijā," viņš sacīja.

Pēc kriminālpolicijas priekšnieka teiktā, lietas izmeklēšanai tiek veikti vēl nepieredzēti pasākumi - ar Valsts policijas priekšnieka Jura Rekšņas pavēli ir izveidota īpaša vairāk nekā 20 cilvēku darba grupa, kurā ietilpst vairāku tiesībsargājošo institūciju pārstāvji.

Pēc viņa vārdiem, dažkārt pat nav iespējams nošķirt šīs darba grupas darbu Peimaņa slepkavības izmeklēšanā no visas Valsts policijas darba, jo vienlaicīgi neesot iespējams izdarīt piecas vai sešas kratīšanas. "Tur ir vajadzīgi vismaz cilvēki 80," klāstīja kriminālpolicijas šefs.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !