Foto: stock.xchng
Pārtikas eksperti no Lielbritānijas apkopojuši desmit cilvēka organismam veselīgākos pārtikas produktus, un pirmo vietu šajā sarakstā ieņem tomāti.

Tomāti izvirzījušies līdera pozīcijā, jo tajos ir ļoti daudz aktīvo antioksidantu - likopēnu, kā arī C vitamīna. Pēdējā laikā veiktie pētījumi liecina, ka tomāti labā stāvoklī uztur sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī ir spējīgi "pavēstīt" par vairāku vēža formu veidošanos.

Otro vietu veselīgo produktu sarakstā ieņem auzu pārslu putra, jo tās sastāvā ir daudz E vitamīna, proteīns un šķiedrvielas, kas ļoti nepieciešamas normālai organisma darbībai.

Pirmo trijnieku noslēdz kivi - šajos augļos ir daudz A, C un E vitamīnu, bet to sēklās atrodamas arī Omega-3 taukskābes.

Ceturtajā vietā ierindojušās tumšās vīnogas, kurās ir liels daudzums antioksidantu flavonoīdu un tām piemīt spējas nepieļaut vēža šūnu rašanos, kā arī tumšās vīnogas palīdz uzturēt veselu cilvēka sirdi.

Piektajā vietā - apelsīni, kas satur daudz C vitamīna, kā arī pektīnus, kas organismā samazina kaitīgā holesterīna līmeni.

Sestajā vietā saraktā zinātāji ierindojuši brokoļus, jo tajos ir daudz antioksidantu, bet septītajā - avokado ar tajos esošajām taukskābēm, kas stabilizē cukura līmeni asinīs. Savukārt astotajā vietā iekļauti joda, dzelzs un vitamīniem A un C bagātie krešu salāti.

Desmitnieku noslēdz ķiploki, kas satur asinsspiedienu stabilizējošo allicīnu, un olīveļļa, kas satur daudz antioksidantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!