Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kāda 98 gadus ukraiņu sieviete stāsta, ka viņa nogājusi 10 kilometrus, glābjoties no Krievijas spēkiem un cenšoties nokļūt no okupētās Očeretines uz Kijivas kontrolētām teritorijām. Sieviete norāda, ka gājiena laikā piedzīvojusi apšaudes un garo ceļu pieveikusi, balstoties uz nūjām un guļot uz zemes, ziņo aģentūra "Reuters".

Video, ko Ukrainas policija pirmdien, 29. aprīlī, ievietoja sociālajos tīklos, Lidija Stepaņivna stāsta, ka viņa lielo attālumu pievārējusi bez ēdiena vai ūdens. Viņa atminas, ka vairākas reizes kritusi, tomēr viņas "raksturs" neļāvis viņai padoties.

Kā norāda bezpeļņas organizācija "Harkivas Cilvēktiesību aizsardzības grupa", sievietes maršruts vedis cauri arī frontes līnijai, kur Stepaņivna piedzīvojusi apšaudes.

"Es izdzīvoju tajā karā [Otrajā pasaules karā] un es izdzīvošu arī šo karu," teikusi sieviete. Video redzams kā sieviete sēž patversmē uz gultas. Viņa ģērbusies liela izmēra mētelī un ap galvu viņai apsieta šalle, savukārt rokā joprojām koka nūja, kas palīdzēja Stepaņivnai mērot garo gabalu.

"Man vairs nav nekā. Bet es atstāju savu Ukrainu uz kājām," norādījusi ukrainiete.

Sieviete armijas pārstāvim stāstījusi, ka karu, ko Krievija šobrīd īsteno pret Ukrainu, nevar pat pielīdzināt Otrajam pasaules karam: "Mājas deg un koki ar visām saknēm tiek izrauti no zemes."

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņojumā norādījusi, ka sievieti vakarā atraduši Ukrainas armijas pārstāvji un nodevuši Stepaņivnu policijai. Policija sievieti nogādājusi patversmē, kas paredzēta evakuētajiem cilvēkiem. Ministrija norādījusi, ka policija aktīvi meklējot sievietes tuviniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!