Фото: Aigars Prūsis

Liepājā ir pabeigta jaunu karogu mastu uzstādīšana Jaunajā ostmalā un Lielajā ielā pie Liepājas universitātes, portālu "Delfi" informēja Liepājas Komunālā pārvalde.

Kopumā pilsētā uzstādīti 27 jauni karogu masti. Bez jau minētajām vietām, pieci jaunie karogu masti uzstādīti Ganību un Klaipēdas ielas krustojumā un pieci – Brīvības ielas krustojumā ar Pulvera ielu, pie pilsētas robežas uz Nīcas un Grobiņas puses.

Jaunajā ostmalā ir uzstādīti 12, bet pie universitātes – pieci karogu masti. Tie ir septiņus metrus augsti, izgatavoti no stikla šķiedras. To uzstādīšanu pēc pārvaldes pasūtījuma veica uzņēmums SIA "Uhh design".

Komunālā pārvalde vēsta, ka pirms tam šajās vietās tika demontēti fiziski un morāli nolietojušies metāla cauruļu masti. Tie bija sarūsējuši, neatbilda savai funkcijai, jo stiprākās brāzmās karogi nereti tika izrauti no stiprinājumiem, to apkalpošana un uzturēšana bija sarežģīta.

Katrs jaunais karoga masts ir uzstādīts uz betona pamatnes aptuveni metru dziļumā, būs ērti nolaižams, līdz ar to tagad iespējams operatīvi, neizmantojot autopacēlāju, nomainīt notikumam vai svētkiem atbilstošos simbolus.

Pasūtījuma izmaksas ir 9692,10 eiro ar PVN; par šo naudu izpildītājs ne tikai piegādāja jaunos karogu kātus, bet pirms to uzstādīšanas demontēja vecos, kopskaitā 18 dzelzs cauruļu mastus, kā arī veica teritorijas sakopšanu.

Piegādātājiem materiāliem un veiktajiem darbiem ir trīs gadu garantija.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !