Tuvojoties Ozija Osborna koncertam Rīgā, portāls "Delfi" piedāvā dažus "pēdējā mirkļa padomus" jeb īsu ekskursu Ozija slavenāko dziesmu tekstu pasaulē. Ar šīm frāzēm prātā un nojēgu, kurā brīdī tās izkliedzamas, ikviens 31. maija koncerta apmeklētājs būs ar Oziju uz "tu". Vispārējai jautrībai piedāvājam arī piedalīties improvizētā sacensībā/konkursā, šī raksta komentāros piedāvājot pēc iespējas asprātīgāku un vienlaikus arī atbilstošu tulkojumu zemāk lasāmajām dziesmu rindām.
Skaņdarbs
Mama, I'm Coming Home
ir dziesma, kurā, kā baumo, apdziedāta Ozija sieva un menedžere Šērona Osborne, kuru Ozijs saukā par "mammu". Šis skaņdarbs ir atrodams Ozija 1991.gada platē 'No More Tears' un tās autors ir smagā metāla apvienības "Motorhead" solists Lemijs.

Piedziedājums: Ive seen your face a hundred times
Everyday weve been apart
I dont care about the sunshine, yeah
cause mama, mama, Im coming home
Im coming home

Skaņdarbu 'Dreamer' Ozijs radījis jau 90.gadu beigās, taču tikai pēc traģiskajiem 11.septembra notikumiem ASV viņš izlēmis to izdot albumā, kā rezultātā 'Dreamers' ir 2001.gadā klajā laistās plates 'Down To Earth' trešā dziesma. Albumu ievadošais pants visspilgtāk formulē dziesmas pamatdomu - mūziķa pārdomas par labāku pasauli, labāku dzīves vidi saviem bērniem, lai tie varētu justies droši un laimīgi:

Gazing through the window at the world outside
Wondering if mother earth will survive
Hoping that mankind will stop abusing her, sometime

Piedziedājums: Im just a dreamer, I dream my life away, today
Im just a dreamer, who dreams of better days, ok
Im just a dreamer, whos searching for the way, today
Im just a dreamer, dreaming my life away
Oh yeah, yeah, yeah

Dziesma 'Hellraiser', lai arī nav paša Ozija sarakstīta - tā ir grupas "Motorhead" solista Lemija izdomas auglis - tomēr nosaucama par vienu no populārākajām Ozija cienītāju vidū, par spīti faktam, ka tā oficiāli tā arī nekad nav laista klajā singla formātā. Atrodama 1991.gadā izdotajā Ozija platē 'No More Tears' un dzirdama videospēlē "Grand Theft Auto: San Andreas".

Piedziedājums: Hellraiser, in the thunder and heat
Hellraiser, rock you back in your seat
Hellraiser, and Ill make it come true
Hellraiser, Ill put a spell on you

P.S. Ikviens tāpat ir aicināts ieteikt savu "obligāti zināmo Ozija dziesmu tekstu" sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!