Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainai kādā brīdī būs jāsāk sarunas ar Krieviju, lai pieliktu punktu vairāk nekā divus gadus ilgajam karam, ceturtdien publicētā intervijā prognozējis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) pārstāvis ģenerālmajors Vadims Skibitskis.

Tomēr Skibitskis laikrakstam "The Economist" norādījis, ka galu galā būs vajadzīgas sarunas, kā tas ir jebkura kara gadījumā.

Viņš norādījis, ka neredz veidu, kā Ukraina varētu uzvarēt karu vien kaujas laukā. "Pat ja tā spētu spētu atgrūst Krievijas spēkus atpakaļ uz robežām, kas ir arvien attālāka iespējamība, tas karu neizbeigtu," laikraksts citējis Ukrainas pārstāvi.

"Šādi kari var beigties tikai ar līgumiem," norādījusi militārpersona, uzsverot, ka abas puses šobrīd cenšas panāk "labvēlīgāko pozīciju" kara laukā pirms iespējamām sarunām. Viņš gan uzsvēris: "Jēgpilnas sarunas var sākties ne ātrāk kā 2025. gada otrajā pusē."

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba intervijā ar laikrakstu "Foreign Policy" paudis līdzīgu viedokli, apgalvojot, ka jūnijā Šveicē notiekošā miera samita, uz kuru Krievija nav uzaicināta, mērķis ir "apvienot valstis, kurām ir kopīgi principi un pieejas, uz ko balstīt turpmākās darbības".

"Pēc tam var notikt saziņa ar Krieviju un tā var būt daļa no sarunām. Jo jums ir taisnība. Galu galā karam nevar pielikt punktu bez abām iesaistītajām pusēm," paudis Kuleba.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!