Foto: Shutterstock
Ja nu ir kāda zupa, kas ir kaut kas vairāk nekā zupa, tā, protams, ir vistas zupa. Tā ir rūpju, maiguma, mātišķības, mierinājuma un spēcinājuma apvienojums. Īsi sakot, vistas zupa ir veids, kā pateikt: es tevi mīlu. Jebkurā vecumā, statusā, gadalaikā un diennakts laikā. Jebkad.

Vistas zupu dod tiem, kas sasirguši, tiem, kas novārguši, tiem, kas nosaluši, tiem, kas nobēdājušies, tiem, kas ceļā, tiem, kas grib mammu, tiem, kas paši ir mamma... un, protams, visiem, kas izsalkuši.

Daudziem no mums bērnības atmiņās ir slimošana kā īpašie laimes brīži – kad rūpju, buču un mīļuma bija vēl desmitreiz vairāk kā parasti. Jā, bija arī kaut kādas rūgtas zāles droši vien, bet vislabākās zāles bija karsts vistas buljons, ko mamma vārīja speciāli tev, un tas buljons garšoja pēc tīras mīlestības.

Un kas gan vēl pabaro tik labi, tik sātīgi, tik maigi, tik spēcinoši un vienlaikus tik viegli kā vistas zupiņa! Šķīsti caurspīdīgs buljons, kurā planē trauslas nūdelītes vai makaronu zvaigznītes, baltās vistas gaļas gabali bagātīgā daudzumā, nedaudz taukactiņu un sagriezti pētersīļi pa virsu – un viss ir karstāks par karstu, un garaiņi kūp gaisā, izplatot gardāko smaržu pasaulē... Kura gan zupa saltajā, miglainajā robežā starp vēlu rudeni un ziemu vēl spētu tā sasildīt un iepriecināt!

Vistas zupa ir liela lieta – sasilda ne tikai miesu, bet tiek līdz pašai dvēselei. Pasaulē, kas ir diezgan traka padarīšana, tas ir tik svarīgi: paēd, jūties tāds samīļots un saproti, ka viss būs labi. Viss būs labi!

Kamēr mēs vārām vistas zupas, tikmēr ir cerība. Gan vēders pilns, gan dvēsesle siltumā. Tāpēc jau tās vistas zupiņas ir izdomātas.

Vistas un makaronu zupa

Foto: Shutterstock

Ikdienas, ātrā vistas un makaronu zupa.

Lasīt vairāk

Cāļa zupa ar dārzeņiem un makaroniem

Ātri pagatavojama vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem. Patiks mazajiem gardēžiem!

Lasīt vairāk

Vienkāršā vistas zupa ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?

Lasīt vairāk

Krēmīgā vistas un citronu zupa grieķu gaumē

Foto: Shutterstock

Nebūs melots, sakot, ka vistas zupa ir iecienīta visā pasaulē – katrā valstī ir savi šī ēdiena gatavošanas knifi. Šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot "avgolemono" – krēmīgu, sātīgu un ļoti gardu vistas virumu grieķu gaumē.

Lasīt vairāk

Iebiezinātā vistas zupa bulgāru gaumē

Foto: Privātais arhīvs

"Ļoti garšīga vistas zupa bulgāru gaumē. Tās noslēpums slēpjas zupas iebiezināšanā," skaidro mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar kokosriekstu pienu un kariju

Foto: Privātais arhīvs

Gardas un ātri pagatavojamas vistas zupas recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Kristīne.

Lasīt vairāk

Sildoša un maiga vistas zupa gruzīnu gaumē – čihirtma

Foto: Shutterstock

Čihirtma – tā Gruzijas austrumos dēvē maigu un krēmīgu vistas zupu, kas papildināta ar zaļumiem, sviestu, citronu sulu un sakultām olām. Šķipsniņa kanēļa šai zupai piešķir ļoti patīkamu un sildošu aromātu, tādēļ čikirtma būs īpaši piemērota ziemīgai, bet vieglai maltītei.

Lasīt vairāk

Ātrā vistas zupa ar rīsiem, lēcām un kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Tumīga, sātīga un ātri pagatavojama vistas zupa, kas ir kā radīta auksto ziemas dienu vakariņu reizei. Ja vēlies, lai zupiņa ir īpaši sildoša, pievieno tai kapātu čili, čili pulveri vai čili pārslas.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar citroniem grieķu gaumē

Foto: Shutterstock

Grieķu versija par visiem tik mīļo vistas zupiņu ir vienkāršā, spēcinoša un ļoti aromātiska. Viņi iesaka zupu papildināt ar krēmīgiem olu dzeltenumiem, spirdzinošu citronu skābumiņu un šķipsnu sildoša kanēļa. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Ātrā siera, šampinjonu un vistas zupa

Foto: Shutterstock

Ātrā siera – šampinjonu zupa pagatavojama 25 minūtēs, turklāt gana sātīga, pateicoties sieram un vistas filejai.

Lasīt vairāk

Vistas un nūdeļu zupa vjetnamiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Puravu un vistas zupa ar kokosriekstu pienu

Foto: Shutterstock

Vienkārša vistas, lēcu un puravu zupa ar kokosriekstu pienu. Biezākai konsistencei zupai pievieno arī svaigas spinātu lapiņas.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar mazajiem burkāniņiem un klimpām

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar sēnēm, rīsiem un saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Vienkārša sēņu zupa ar vistas gaļu. Var izmantot gan svaigos šampinjonus, gan vasarā gatavotos sēņu krājumus. Šajā zupā brīnišķīgi iederēsies savvaļas rīsi.

Lasīt vairāk

Vistas zupa austrumu gaumē

Foto: Publicitātes foto

Sildoša vistas zupa ar austrumnieku motīviem. Pagatavo drēgnākā vakarā un izbaudi!

Lasīt vairāk

Vistas zupa Taizemes gaumē ar kariju, mango un koriandru

Foto: Vida Press

Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar rīsiem, puraviem un selerijām

Nav universālāka un mīļāka ēdiena par vistas zupu. Katram sava versija par to, kam jābūt īstā vistas zupā, vieniem tās ir smalkās nūdeles un burkāniņi, citiem - dažādi dārzeņi, bet vēl citiem - rīsi, noteikti rīsi! Šai reizei - vistas zupas recepte ar puraviem, selerijām un, protams, rīsiem! Pārmaiņas pēc zupa top dziļā pannā.

Lasīt vairāk

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām

Foto: Shutterstock

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām garšo gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Ātrā vistas zupa ar gailenēm

Foto: Shutterstock

Šo gardo zupiņu varēsi pagatavot mazāk kā stundas laikā, iztiekot bez laikietilpīgas buljona vārīšanas un lieku trauku smērēšanas - produktu apcepšanai un vārīšanai būs nepieciešams tikai katls.

Lasīt vairāk

Siera - vistas un dārzeņu zupa

Foto: Shutterstock

Siera - vistas un dārzeņu zupa un būsi sātīgi ieturējies.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar papriku un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Smeķīga vistas zupa ar papriku un valriekstiem.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Liesā vistas zupa ar Briseles kāpostiem

Foto: Shutterstock

Pusstundas laikā pagatavojama un liesa zupa no vistas filejas un košiem, sulīgiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar rīsiem un omletes strēmelītēm

Foto: Privātais arhīvs

Rudens komforta ēdienkartes hits – garda un sildoša vistas zupa ar rīsiem un maigām sulīgas omletes strēmelītēm. Recepti iesaka garšīgās feisbuka lapas "Marikaroseberg" autore Marika Roseberga.

Lasīt vairāk

Vistas buljonzupa ar grūbām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas tā nesasilda kā vistas gaļas zupiņa. Pagatavo to no iepriekš novārīta buljona, pievieno dārzeņus un grūbas, bet izteiktākam aromātam pieber garšaugu rīvmaizi ar citrona miziņu.

Lasīt vairāk

Vistas buljons ar putotu olu klimpām

Foto: Shutterstock

Lai zupa būtu savādāka kā citas reizes, vistas buljonu var pasniegt ar buljonā vārītiem burkāniem un putotu olu klimpām, beigās porciju pārkaisot ar kapātiem zaļumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!