Baumas par to, ka Francijā atkal tiek ekranizēts stāsta par slaveno noziedznieku Fantomasu, dzirdētas jau sen, tomēr tagad informācija par gaidāmo filmu kļuvusi konkrētāka.

Gatavošanās filmas uzņemšanai sākās jau 2009. gadā, un tiek plānots, ka uz ekrāniem tai jāiznāk šogad. Filma Fantomas varētu kļūt par vienu no visu laiku dārgākajiem Eiropas kino projektiem - tās budžets ir 45 miljoni eiro.

Pagājušajā gadā Fantomasa lomai tika apstiprināts šobrīd pieprasītākais franču aktieris Vensāns Kasels, tomēr šomēnes viņš no dalības filmā atteicies. Zināms, ka komisāru Živu filmā spēlēs Žans Reno, bet režisors būs Kristofs Ganss, starp kura pazīstamākajām filmām ir Vilku brālība (2001) un Silent Hill (2006).

Fantomasa idejas autori un "tēvi" ir franču rakstnieki Marsels Allens un Pjērs Suvestrs, kuri šo tēlu radīja 1911. gadā (11 sējumus abi autori sarakstījuši kopā, bet pēc Suvestra nāves Allens sarakstīja vēl 21 sējumu). Savukārt pirmā mēmā kino filma par Fantomasu tika uzņemta jau 1913. gadā.

Padomju Latvijas skatītājiem Fantomass vairāk asociējas ar komēdiju triloģiju, kurā Fantomasa lomā iejutās Žans Marē, bet komisārs Živs bija Luijs de Finess, tomēr filmas komēdijas žanrā drīzāk ir izņēmums. Arī šoreiz franči gatavo oriģinālam līdzīgu versiju, un topošās filmas žanrs definēts asa sižeta trilleris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!