Фото: Vida Press

Svētdienas rītā mūžībā devies angļu aktieris Bernards Hils, kurš spēlēja Rohanas karali Teodenu filmu triloģijā "Gredzenu pavēlnieks", kapteini Edvardu Smitu filmā "Titāniks" un cietuma uzraugu Luteru Klinta Īstvuda filmā "Patiess noziegums". Bernarda Hila dzīves pavediens aprāvies 79 gadu vecumā.

Par aktiera nāvi pavēstīja viņu pārstāvošā aģentūra. Hila nāves iemesls netiek nosaukts. Zināms, ka dzīves izskaņā blakus Hilam bijusi viņa līgava.

Bernards Hils karjeras laikā guvis kritiķu atzinību par darbu nopietnās televīzijas drāmās, mazbudžeta filmās un teātrī. Bet vislabāk viņš bija pazīstams ar kuģa kapteiņa lomu filmā "Titāniks" (1997) un jātnieku karaļvalsts valdnieku "Gredzenu pavēlnieka" triloģijas otrajā un trešajā daļā – "Divi torņi" (2002) un " Karaļa atgriešanās" (2003). Hils kļuva par pirmo aktieri, kurš filmējies vairāk nekā vienā filmā, kuras ieņēmumi pārsniedz vienu miljardu dolāru. Filmas ar viņa dalību saņēmušas 11 "Oskarus".

Kā norāda "New York Times", Hila aktierspēle allaž iemiesoja vīrus, kuri baudīja autoritāti. Viņa stingrā stāja, kuplās ūsas un viedais izskats labi dērējis lomām, kurās vajadzējis demonstrēt pašaizliedzību un briedumu, saskaroties ar briesmām.

Bernards Hils dzīves laikā bijis vienreiz precējies un šķīries, viņam ir viens bērns – dēls Gabriels.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !