Foto: Shutterstock
Marinētās sviesta beciņas ziemā būs īsts kārums, atgādinot par sēņu vasaru. Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves arhīva.

::recepte::

Sēnēm notīra zemi, skujas, lapas u.c., no cepurītēm noņem plēvīti.

Mazās beciņas marinē veselas, bet lielajām atdala cepurītes no kātiņiem, griež gabalos un marinē atsevišķi.

Sagatavotās sēnes saliek sietā, vairākas reizes iemērc aukstā ūdenī, ļauj ūdenim notecēt un uzreiz sēnes mērc verdošā, sālītā ūdenī, vāra 7-10 minūtes.

Tad atkal sēnes liek sietā, nomazgā karstā ūdenī. Nomazgātās sēnes pārlej ar verdošu marinādi un vāra, līdz sēnes nosēžas katla dibenā.

Sēnes liek izkarsētās, sausās, tīrās burkās, bet atstājot 1 cm brīvas vietas burkas augšpusē.

Sēnes pārlej ar karstu marinādi, atdzesē un burkas aizvāko vai pārsien ar pergamentu.

::!recepte::


Iesūtīja:
Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!