Фото: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien pabeidza bankrota procedūru bijušā uzņēmēja un bankrotējušā rotaļlietu uzņēmuma "G.Upens" īpašnieka Ginta Upena maksātnespējas procesā, informēja tiesā.

Tas nozīmē, ka Upena īpašumi, kas bija kreditoru interesēs, ir pārdoti un līdzekļi novirzīti kredītu atdošanai.

Ginta Upena maksātnespējas administrators Ervīns Polis negribēja atklāt konkrētas summas, ko Upens bija parādā kreditoriem, kā arī atteicās nosaukt kreditorus, kuriem tiks novirzīti līdzekļi pēc bankrota, vienīgi norādīja, ka summa ir lielāka nekā "divdesmit tūkstoši latu".

Administrators paskaidroja, ka Upena parāds pastāvēja jau no 90.gadiem un patlaban Upens "esot pliks un nabags un viņa bilance ir pa nullēm".

Maksātnespējas pieteikumu šī gada 18.aprīlī tiesā iesniedza Upens pats.

Savukārt Upena uzņēmums "G.Upens" par maksātnespējīgu tika atzīts 2002.gada jūnijā. Tiesā tika secināts, ka "G.Upena" pasīvi pārsniedz aktīvus un kreditoru kopējās prasības bija par 248 593 latiem. Kā maksātnespējas situācijas iestāšanās iemeslu Upens toreiz minēja pēdējos gados saasinājušos sīvo konkurences cīņu.

Kā ziņots, tā paša gada oktobrī tika sākta uzņēmuma bankrota procedūra. Uzņēmuma administratore secināja, ka visi "G.Upena" aktīvi 185 000 latu vērtībā ieķīlāti bijušajā "Multibankā", tagadējā "SMP Bank", kas bija vienīgā uzņēmuma nodrošinātā kreditore.

Bez "Multibankas" uzņēmumam pieteicās vēl 110 kreditori, kuru prasījumi nebija nodrošināti. Kopējā nenodrošināto prasījumu summa sasniedza 280 429 latus.

"Delfi" atvainojas rotaļlietu lācīšu "Hugu" izgatavotājiem par iepriekš šim rakstam nepamatoti pievienoto fotoattēlu.


Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !