Talsu novada pašvaldība augustā plāno izsolīt lidlauku, kas atrodas Talsu novada Laucienes pagasta Garlenē, informēja Talsu novada domes izpilddirektora vietnieks tehniskajos un nekustamā īpašuma jautājumos Jānis Lazdāns.

Pašvaldība nolēmusi nodot lidlauku privāto īpašnieku rokās, jo tas jau ilgus gadus - kopš padomju laikiem - netiek izmantots, bet pašvaldība tam neredz pielietojumu. Lidlauka skrejceļa asfalta segums ir labā stāvoklī, un potenciālie pircēji lidlauku varētu izmantot privāto lidaparātu pacelšanās un nosēšanās vajadzībām vai dažādu ar aviāciju saistītu pasākumu rīkošanai, prāto Lazdāns.

Lai gan līdz šim vēl neviens izsoles dalībnieks nav pieteicies, ir vismaz četri, pieci interesenti, kas zvanījuši un interesējušies par lidlauka skrejceļa stāvokli un citiem parametriem, pastāstīja Lazdāns.

Kā pastāstīja Laucienes pagasta pārvaldes Komunālā sektora speciālists Ints Bakanovskis, lidlauks izbūvēts padomju laikā - pagājušā gadsimta 70.gados. Tas ir bijušais starpsaimniecību lidlauks - apkārtējie kolhozi un sovhozi lidlauka skrejceļu izmantojuši kā vietu, kur pacelties un nolaisties lidmašīnām, ar kurām veica minerālmēslu kaisīšanu no gaisa.
Lidlauka teritorijā atrodas arī bijusī minerālmēslu noliktava. Padomju laika beidzamajos gados lidlauks vairs netika izmantots, taču tā skrejceļš vēl tagad ir labā stāvoklī, pastāstīja Bakanovskis.

Nekustamā īpašuma "Lidlauks" zemes gabala kopējā platība ir 11 hektāri, uz zemes gabala ir arī ēka ar kopējo platību 680 kvadrātmetri. Lidlauks atrodas Talsu novada Laucienes pagastā.

Izsoles sākumcena ir 23 500 lati, solis - 300 lati, drošības nauda - 2350 lati.

Izsolei pretendenti var pieteikties līdz 12.augusta plkst.12. Izsole notiks 13.augustā plkst.11 Talsu novada domes sēžu zālē, Kareivju ielā 7, Talsos.

Ar izsoles noteikumiem var iepazīties un pieteikumu iesniegt Talsu novada pašvaldības centrālās administrācijas 109.kabinetā, darbdienās no plkst.8 līdz 12 un no plkst.13 līdz 16 līdz šā gada 12.augustam plkst.12.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !