Arī Latvijas Lielo pilsētu asociācija protestē pret Saeimas Budžeta komisijas atbalstīto ieceri liegt pašvaldībām tiesības noteikt teritorijas, kurās aizliegts organizēt azartspēles, un vērtē to kā varas centralizācijas mēģinājumu.
Pašvaldības tiesības ierobežot azartspēles ir izmantojušas 16 pašvaldības, tajā skaitā liela daļa Latvijas lielo pilsētu, informēja asociācijā. Pašvaldība, izmantojot šīs tiesības, ir uzņēmusies atbildību savu iedzīvotāju priekšā, ievērojot un sabalansējot vairāku sabiedrības grupu intereses.

Liedzot pašvaldībām šādas tiesības, tiek arī ierobežotas pašvaldību iespējas plānot savu tālāko attīstību. Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) uzskata, ka šis priekšlikums ierobežot pašvaldības tiesības ir vērtējams varas centralizācijas mēģinājums.

Asociācija lūdz Saeimas deputātus, pieņemot likumprojektu "Azartspēļu un izložu likums", ņemt vērā arī pašvaldību viedokli.

Likumprojektā iestrādātais priekšlikums, paredz, ka pašvaldībai būs jāsniedz atļauja azartspēlēm, ja uzņēmumus azartspēļu atļaujas saņemšanai būs iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus. Tas nozīmē, ka azartspēļu izplatības ierobežošana, piemēram, galvaspilsētā vairs nebūs spēkā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !