Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem. Latvija ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) sakāva Norvēģiju.

Trīs vārtus guva Rihards Bukarts, divus vārtus - Kaspars Daugaviņš, pa vieniem - Mārtiņš Dzierkals, Miks Indrašis un Roberts Kaļķis. Trīs rezultativitātes punktus spēlē sakrāja Rihards Bukarts (3+0) un Daugaviņš (2+1), pa diviem - Dzierkals, Indrašis (abiem - 1+1), Krastenbergs, Roberts Bukarts un aizsargi Cibuļskis un Jaks.

Kristers Gudļevskis atvairīja visus 17 metienus, bet Vītols tika galā ar vienīgo metienu pa viņa vārtiem. Norvēģiem Henrīks Haukelanns atvairīja 31 no 38 metieniem. Par labāko Latvijas komandā tika atzīts Dzierkals, bet Norvēģijas - Tomass Olsens.

Jau 28.sekundē Latvija palika mazākumā, divu minūšu sodu par turēšanu ar nūju nopelnot izlases jaunieguvumam Zviedrijas čempionam Mārtiņam Dzierkalam, tomēr vārti tika nosargāti. 1:0 septītajā minūtē panāca Rihards Bukarts, kurš vārtu priekšā palaboja Ralfa Freiberga metienu, ripai trāpot vārtu kreisajā augšējā stūrī. Rezultatīva piespēle ieskaitīta arī Robertam Mamčicam, bet vārtu priekšā pretinieku vārtsargam redzamību nosedza Oskars Batņa.

Pusminūti pirms pirmā perioda beigām viesi saņēma divu minūšu sodu, un tikai 15 sekundes bija nepieciešamas Latvijai, lai rezultāta starpību dubultotu - 2:0. Pēc Renāra Krastenberga un Jāņa Jaka piespēlēm vārtus no pretinieku zonas vidus guva Dzierkals.

3:0 26.minūtē tapa pēc tam, kad Latvijas hokejisti uzvarēja cīņu pie apmales, un pēc Raivja Ansona un Krastenberga piespēlēm no pretinieku zonas vidus vārtus guva Miks Indrašis. Ripa, atsitusies pret vārtsargu, ieslīdēja vārtu kreisajā stūrī. 35.minūtē pēc Arvila Bergmaņa un Kaspara Daugaviņa piespēlēm ar tālo metienu 4:0 panāca Roberts Kaļķis, raidot ripu vārtu labajā stūrī.

Periods beidzās līdzīgi pirmajam. 72 sekundes pirms pārtraukuma divu minūšu noraidījumu nopelnīja norvēģi, un Latvijai bija vajadzīgas 49 sekundes, lai rezultāts taptu 5:0. Pēc Indraša un Roberta Bukarta piespēlēm vārtus no vārtu priekšas guva Rihards Bukarts, raidot ripu pustukšā vārtu kreisajā stūrī.

44.minūtē Daugaviņš pēc Oskara Cibuļska piespēles no laukuma kreisās puses uz vārtu priekšu ar neērto nūjas pusi raidīja ripu starp vārtsarga Henrika Haukelanna kājsargiem. Rezultatīvu piespēli nopelnīja arī Dzierkals.

Daugaviņam bija vajadzīgas divas minūtes un 14 sekundes, lai gūtu divus vārtus. Šoreiz pēc Oskara Cibuļska piespēles gar zilo līniju Daugaviņš vārtu priekšā palaboja Jāņa Jaka no labās laukuma puses mesto ripu, tai ielidojot vārtu kreisajā stūrī.

51.minūtē 8:0 pēc Roberta Bukarta un Batņas piespēlēm ar metienu no norvēģu zonas vidus guva Rihards Bukarts, tiekot pie "hat-trick".

Četras minūtes un trīs sekundes līdz spēles beigām, aizvadījis "sauso" spēli, malā devās Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis, dodot vietu rezervistam Ērikam Vītolam.

Piektdien latvieši norvēģiem papildlaikā zaudēja ar 0:1. Latvijas izlases vārtus sargāja Elvis Merzļikins, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju valstsvienībā.

Iepriekšējās spēlēs Latvijas hokejisti mājās divreiz pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Austriju un divreiz ar 2:3 piekāpās somiem, bet izbraukumā ar 1:5 un 0:4 zaudēja Šveicei.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!