Foto: EPA/Scanpix/LETA

NATO Militārās komitejas vadītājs admirālis Robs Bauers, uzstājoties Kijivas drošības forumā, paziņojis, ka Ukrainai, lai tā spētu turpināt karu, ir nepieciešama papildu mobilizācija, raksta portāls "Evropeiska pravda"

"Jums ir nepieciešamas ne tikai granātas, jums ir vajadzīgi cilvēki, lai aizvietotu kritušos un ievainotos. Un tas nozīmē mobilizāciju. Es saprotu, cik sarežģīti ir pārliecināt cilvēkus liberālā demokrātijā. Bet es redzu, ka tas mainās," uzsvēris Bauers.

Admirālis arī aicināja nebūt pesimistiskiem par Ukrainas spējām uzvarēt karu, uzsverot, ka pesimisti karos neuzvar.

"Ja 2023. gadā pasaule, iespējams, bija pārlieku optimistiska, mēs nedrīkstam pieļaut to pašu kļūdu, kļūstot pārlieku pesimistiski 2024. gadā," teica NATO Militārās komitejas vadītājs. Fakti rāda, ka Ukraina ir spējīga gūt panākumus karā, viņš papildina.

"Vienīgais, kas jums nepieciešams, ir mūsu palīdzība. NATO valstis un daudzas citas sniedz Ukrainai bezprecedenta atbalstu, un tas patiešām mainīja situāciju uz labu. Bet Ukrainai ir vajadzīgs vēl lielāks atbalsts," tā admirālis.

Bauers atgādina, ka Ukrainas aizstāvji ir kardināli mainījuši daudzus mūsdienu kara mākslas aspektus.

"Saskaroties ar Pirmā pasaules kara tranšejām un artilērijas aizsprostiem kombinācijā ar 21. gadsimta droniem un mākslīgo intelektu, jūs ātri pielāgojāties un cīnījāties pretī. Jūs esat inovāciju jaunatklājēji, kombinējot padomju tehniku ar mūsdienīgu Rietumu bruņojumu," secina admirālis.

Jautājums par plašu mobilizāciju Ukrainā ir aktuāls jau mēnešiem. Nesen Ukrainas premjers Deniss Šmihaļs izteicās, ka pašlaik tā nav nepieciešama, atgādina aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!