Kukuļņemšanas krimināllietā apsūdzētā bijušā Kauguru policijas priekšnieka Vasilija Mazko un bijušā prokurora Aigara Cuško aizstāvji šonedēļ vienojās ar prokuroru Sergejs Petruhno par iespējamu apsūdzētajiem inkriminēto noziegumu pārkvalificēšanu.
Tiesas preses sekretāre Evita Naglinska informēja, ka pēc Mazko un Cuško advokātu iniciatīvas prokurore Petruhno apņēmās izvērtēt iespēju pārkvalificēt apsūdzētajiem inkriminētos noziegumus pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 1.daļas. Patlaban Mazko un Cuško ir apsūdzēti pēc KL 320.panta 3.daļas.

Ja apsūdzētajiem inkriminētie noziegumi tiks pārkvalificēti, tad tiesa, atzīstot viņus par vainīgiem, kā sodu varēs piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem. Tomēr, ja apsūdzība netiks pārkvalificēta, tiesa par vainīgām atzītām personām varēs piemērot brīvības atņemšanu no astoņiem līdz 15 gadiem.

Nākamā tiesas sēde šajā krimināllietā paredzēta 2008.gada 11.janvārī plkst.13, informēja Naglinska.

Jau ziņots, ka par kukuļņemšanas mēģinājumu pēc KL 320.panta 3.daļas un 15.panta 4.daļas apsūdzēti Cuško un Mazko, savukārt advokāte Dzintra Eglīte apsūdzēta pēc KL 322.panta 1.daļas un 15.panta 4.daļas par starpniecības mēģinājumu kukuļošanā.

Kukulis 2000 ASV dolāru (aptuveni 1160 latu) apjomā prasīts no kāda par mobilā telefona zādzību Kauguru poliklīnikā aizturēta vīrieša mātes. Kukuļņēmēji solījuši zādzības lietas iztiesāšanas laikā tiesā apsūdzētajam pieprasīt mazāku sodu.

Kukulis pieprasīts 2003.gadā laikā no 3.aprīļa līdz 29.aprīlim, un to pieprasījuši Cuško un Mazko, kā starpnieci izmantojot advokāti Eglīti, liecina apsūdzība.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pēc prokurora aizturēšanas izdeva rīkojumu par viņa atstādināšanu.

Jau ziņots, ka šā gada jūnijā lieta tika atlikta uz nenoteiktu laiku, jo advokātei Eglītei bija jāveic tiesu medicīniskā ekspertīze. Ekspertīze veikta, jo Eglīte ilgstoši slimoja un nevarēja ierasties uz tiesas sēdēm

Eglītes advokāts Jānis Grīnbergs iepriekš izteica priekšlikumu sadalīt lietu, bet to tiesa plānoja lemt pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!