Foto: Publicitātes foto

Jaunā "Cupra Formentor" atklāšana 29. aprīlī Madridē bija nozīmīgs notikums, kas tika nosvinēts ar grandiozu prezentācijas pasākumu, uzsverot modeļa īpašo lomu zīmola darbībā. "Formentor" ir uzņēmuma bestsellers un vispieprasītākais A-CUV modelis Eiropā – pagājušajā gadā visā pasaulē tika piegādāti vairāk nekā 120 000 vienību. Modernizētais "Cupra Formentor" ir izstrādāts, lai nostiprinātu un paplašinātu zīmola dominanci tirgū.

Eksterjera un interjera dizains

Jaunajā "Cupra Formentor" saglabātas proporcijas un dizaina detaļas, kas veicināja krosovera panākumus. "Formentor" eksterjerā redzama jaunās "Cupra" dizaina valodas DNS, tostarp priekšgals ar haizivs purna formu, trīsstūrveida LED matricas priekšējie lukturi un liels apakšējais režģis. Pēc izvēles pieejami arī LED matricas priekšējie lukturi ar trīs spožiem trīsstūriem, ko apņem trijstūra formas rāmis.

Pazīstamais "Cupra" stūresrats ar sportiskajiem vadības slēdžiem ir standarta aprīkojums "Formentor" versijās ar DSG pārnesumkārbu. Sportiskie vai kausveida sēdekļi izceļas ar komfortu un stabilitāti, kā arī atjaunināta ir digitālā arhitektūra un apdares materiālu palete.

Jaunas un uzlabotas saskarnes ir gan digitālajā instrumentu panelī aiz stūresrata, gan palielinātajā 12,9 collu izklaides sistēmas ekrānā ar izgaismotu retro stila slīdni.

Izklaides sistēma kļuvusi vēl ērtāka – ir uzlabota lietotņu josla, logrīki, un ir atsevišķa klimata sistēmas kontroljosla. Šeit uzsvars likts uz vienkāršību, personalizāciju un modernu dizainu. Klimata kontroles vadība ir nemanāmi integrēta galvenajā ekrānā, tāpēc tagad visām auto funkcijām un atbalsta sistēmām var piekļūt ar vienu klikšķi.

Jaudīgais VZ ar Drift režīmu

Jaunā "Cupra Formentor" klāsta augšgalā atrodas "VZ" modeļi. Spāņu valodā "VZ" tiek atšifrēts kā "veloz", un to var tulkot kā "ātrs" vai "veikls".

"Formentor VZ" tiek piedāvātas divas iekšdedzes dzinēja versijas. Pirmā nodrošina 265 ZS (195 kW) jaudu un strādā tandēmā ar 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu, kas vilci novada uz priekšējiem riteņiem. Otrais variants attīsta 333 ZS (245 kW) jaudu, un arī tas ir sajūgts ar 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu, taču papildus ir izveidots jauns sacīkšu trasēm domāts piedziņas režīms, ko kalibrējuši "Cupra" inženieri, kā arī griezes momenta sadalīšanas tehnoloģija. Jaudīgāko "VZ" var aprīkot arī ar "Akebono" bremzēm.

"Formentor VZ" šasija ļāvusi inženieriem ieviest īpašu "Drift" režīmu, kas trasē jaudīgajam krosoveram ļauj parādīt savu raksturu. Šajā gadījumā ESP strādā sporta režīmā, un, izmantojot griezes momenta sadalīšanas tehnoloģiju, visa jauda var tikt novirzīta vienam aizmugurējam ritenim, kas pagriezienā auto burtiski iesviež kā piruetē.

"Cupra Formentor" tagad ir pieejams arī vieglā hibrīda (eTSI) versijā, kas veidota uz 1,5 litru 150 ZS (110 kW) benzīna dzinēja bāzes un ir pieejama tikai apvienojumā ar DSG pārnesumkārbu.

"Formentor" spēka agregātu klāstā ietilpst arī dīzeļdzinējs, kas klientiem vairākos tirgos ir ļoti svarīga opcija. 2,0 litru TDI dzinējs attīsta 150 ZS (110 kW) jaudu un ir savienots ar 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu.

"Cupra Formentor" tagad piedāvā arī divas nākamās paaudzes "eHybrid" spraudņa (plug-in) hibrīda spēka agregātu opcijas ar 204 ZS (150 kW) un 272 ZS (200 kW). Abās ietilpst jaunais 1,5 TSI dzinējs, elektromotors un lielāks akumulatoru bloks ar 19,7 kWh (neto) kapacitāti. Tas "Formentor" nodrošina videi saudzīgu pārvietošanos ar vairāk nekā 100 km elektrisko sniedzamību. Uzlādei var izmantot ātro uzlādi līdzstrāvas stacijā ar jaudu līdz 50 kW, bet mājās var lietot 11 kW "Wallbox" (iepriekš 3,6 kW).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!