Jautājums: Gribētos zināt, kāpēc čau-čau sugas sunim (dzim. 2004.g. 1.jūlijā) nepārtraukti ir iesnas. Bijām pavasarī pie ārsta - izšpricējām antibiotikas un vitamīnu kursu, izdzērām vēl imūnsistēmas nostiprināšanai ehināciju.

Vienu brīdi nebija, bet pēc pāris nedēļām atkal ir iesnas. Citādi pats jūtas labi - dzīvespriecīgs, ēstgriba laba, vēdera izeja normāla. Ēd sauso suņu barību un gaļas konservus, vārītus rīsus, ļoti garšo biezpiens, kefīrs, siers, brētliņas tomātu mērcē, žāvēti āboli. Dzīvo dzīvoklī.
Paldies!

Konsultē Dzīvnieku veselības centra speciālisti (F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Ja sunim ir konstatētas iesnas, kas atkārtojas, ir iespējams jādomā par hronisku iekaisuma procesu. Suņiem baktēriju izraisītas iesnas novēro daudz retāk nekā cilvēkiem, biežāk iesnu cēlonis ir cits, kam bakteriālais iekaisums tikai pievienojas. Iesnas var izraisīt vīrusu infekcijas, svešķermenis degunā, polipi, zobu iekaisums. Ieteiktu vēlreiz sunīti rūpīgi izmeklēt veterinārārstam.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!