Foto: Shutterstock
Gaļas bumbiņas noteikti ir viens no tiem ēdieniem, ko pagatavot ir katram pa spēkam, turklāt tas labi saderēs pie dažādām piedevām – rīsiem, kartupeļiem, makaroniem un pat grilētiem dārzeņiem.

::recepte::

Vispirms smalki sakapā abus sīpolus, bet pusi noliec malā. Bļodā liec malto gaļu, pievieno sīpolus, smalki sakapātu ķiploku, olu, garšvielas, rīvmaizi, un visu rūpīgi sajauc kopā ar rokām.

No masas izveido aptuveni vienāda izmēra bumbiņas. To viegli darīt ar samitrinātām rokām. Izkārto bumbiņas uz dēlīša un atstāj malā, līdz būs gatava mērce.

Sakarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolus uz lēnas uguns, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu papriku un minūti pacep.

Pievieno konservētos tomātus un atstāj sautēties zem vāka, ieliekot lauru lapu. Pēc laika pievieno cukuru, garšvielas un ļauj sautēties vēl trīs minūtes.

Mērcei pa vidu izkārto gaļas bumbiņas, uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns desmit minūtes. Pēc laika apgriez bumbiņas otrādi, izņem lauru lapu un gatavo tikpat ilgi.

Ēdiens būs ātrāk gatavs, ja mērci ar bumbiņām ieliksi kādā traukā, pārsegsi ar foliju un gatavosi cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (180 grādos).

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles un svaigiem zaļumiem.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmaltā gaļa pēc izvēles3 ĒKrīvmaize2 gab.sīpoli2 gab.olas1 gab.paprika2 gab.ķiploka daivas800 gkonservēti sasmalcināti tomāti pēc garšasgaršaugu maisījums pēc garšassāls un pipari1 gab.lauru lapa1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Vispirms smalki sakapā abus sīpolus, bet pusi noliec malā. Bļodā liec malto gaļu, pievieno sīpolus, smalki sakapātu ķiploku, olu, garšvielas, rīvmaizi, un visu rūpīgi sajauc kopā ar rokām.

2

No masas izveido aptuveni vienāda izmēra bumbiņas. To viegli darīt ar samitrinātām rokām. Izkārto bumbiņas uz dēlīša un atstāj malā, līdz būs gatava mērce.

3

Sakarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolus uz lēnas uguns, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu papriku un minūti pacep.

4

Pievieno konservētos tomātus un atstāj sautēties zem vāka, ieliekot lauru lapu. Pēc laika pievieno cukuru, garšvielas un ļauj sautēties vēl trīs minūtes.

5

Mērcei pa vidu izkārto gaļas bumbiņas, uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns desmit minūtes. Pēc laika apgriez bumbiņas otrādi, izņem lauru lapu un gatavo tikpat ilgi.

6

Ēdiens būs ātrāk gatavs, ja mērci ar bumbiņām ieliksi kādā traukā, pārsegsi ar foliju un gatavosi cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (180 grādos).

7

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles un svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!