Foto: Mark Garland/SWNS

Divu britu lidojums 2. martā no Londonas uz Bangkoku abiem izvērtās tik neparasts, ka par to šobrīd vēsta pasaules mediji. No Anglijas uz Taizemi ceļoja divi savstarpēji nepazīstami kungi, bet šis piedzīvojums viņus aizvedis itin kā paralēlajā realitātē. Abiem kungiem ir vienādi vārdi un uzvārdi, taču tā ir mazākā no sakritībām. Viņi šķiet, itin kā noklonējuši viens otra dzīvi.

Ierodoties Hītrovas lidostā, ne viens, ne otrs Marks Garlends nezināja, ar ko tas beigsies. 58 gadus vecais autobusa šoferis no Viltšīras lidostā uzzināja, ka ir jau reģistrēts reisam uz Bangkogu. Tikai pēc brīža lidostas darbinieki attapa, ka acīmredzot šajā reisā lidos divi Marki Garlendi. "Es stāvēju pie reģistratūras 40 minūtes, kamēr viņi mēģināja atrisināt situāciju, jo otrs Marks nebija norādījis savu reģistrācijas numuru," ziņu aģentūrai "SWNS" teica britu šoferis.

Vienādi persnonvārdi vēl nebūtu nekas neparasts, taču tad atklājās, ka abi Marki Garlendi pat vizuāli ir līdzīgi vīri. Reisam bija pieteicies arī 62 gadus vecais celtnieks Marks Garlends no Bristoles – liela auguma, skūtu galvu. Abi Marki satikās pie iekāpšanas gaisa kuģī, un tas esot bijis kā skatīties spogulī. Abi pasmējušies par neparasto situāciju, un tad noskaidrojies, ka abiem arī vietas lidmašīnā ierādītas blakus. Tas ļāvis iepazīties tuvāk, un brīnumi nebeidzās.

Izrādījās, ka abi Marki dzimtenē dzīvo tikai 15 minūšu brauciena attālumā viens no otra, taču nekad nebija sastapušies. Jaunākais Marks ir šoferis, un vecākais Marks vairākkārt braucis viņa stūrētajā maršrutā. Viņi arīdzan atklāja kopīgus paziņas, piemēram, būvnieks Marks regulāri sadzēris alu ar šofera Marka kolēģi.

Abi arīdzan iecienījuši Taizemi kā atvaļinājuma galamērķi – viens tur pabijis 13 reizes, otrs "jau kādas 83". Arī šoreiz viņi devās turp atpūsties – viens uz mēnesi, otrs uz trim nedēļām.

"Klonēto" kungu privātajā dzīvē gan ir mazas atšķirības – viņiem abiem ir pa četriem bērniem katram, taču šoferis Marks nekad nav bijis precēts vīrs, bet celtniekam Markam aiz muguras ir šķirta laulība.

Daudzās sakritības abu vārdabrāļu starpā pārsteigušas viņus pašus un arī tuviniekus. Garlendi nolēmuši šo draudzību turpināt – kontakta uzturēšana sākšoties jau ar kopīgu bāra apmeklējumu Taizemē. "Man liekas, ka esmu ieguvis draugu uz mūžu," saka vecākais no viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!