Foto: LETA

Pirmdien pulksten 14.27 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Siguldas novada Siguldas pagastā Jūdažu ezerā slīkst cilvēks.

Ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz cilvēkam, kas atradās 20 metru attālumā no krasta, un nogādāja viņu krastā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) veiktie atdzīvināšanas pasākumi bija nesekmīgi.

Savukārt pulksten 16.46 VUGD tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dega saimniecības ēka un sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā, kā arī akumulatori kvadrātmetra platībā.

Notikumā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Dzēšanas darbos piedalījās arī Bārbeles pašvaldības ugunsdzēsēju formējums. Pulksten 20.37 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 13.35 tika saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un elektropreces trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots NMPD darbiniekiem. Pulksten 14.21 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega ārsiena un jumts, virtuves iekārta un tvaika nosūcējs, eļļa, vieglās automašīnas motortelpa, kravas automašīnas bremžu sistēma, vadi, trīs gadījumos riepas un piecos gadījumos atkritumi.

VUGD saņēma 46 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!