Фото: Publicitātes foto
Saldus novadā Lāčplēša dienu atzīmēja ar Oskaru Kalpaku saistītās piemiņas vietās: Zirņu pagasta "Airītēs" un Oskara Kalpaka laukumā Saldū. Tāpat kā citās Latvijas vietās, arī Saldu izgaismoja svecīšu un lāpu liesmas.

Lāčplēša dienai par godu Saldus novada Zirņu pagasta Oskara Kalpaka piemiņas vietā "Airītēs" notika pasākums, kurā ar patriotiskām uzrunām uzstājās Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieks Didzis Konuševskis, Zirņu pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Kronberga, Oskara Kalpaka muzeja vadītājs Aivars Tērauds, Zemessardzes veterānu apvienības pārstāvis Imants Raļļa, kas savā uzrunā uzsvēra patriotisma nozīmi bērnu un jauniešu izglītošanā.

Ar Lāčplēša dienai veltītu dzeju un dziesmām uzstājās Zirņu pamatskolas un Cieceres internātpamatskolas audzēkņi.

Pēc pasākuma dalībniekus aicināja nolikt ziedus un muzejā apskatīt Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja ceļojošo izstādi "Tautas frontei 25 gadi".

Vakarā Saldus pilsētas ielas bija izgaismotas ar svecītēm, kas radīja īpašu svētku sajūtu. Šos gaismas ceļus veidoja Saldus skolu audzēkņi. Notika arī Lāčplēša dienai veltīts lāpu gājiens un svinīgais pasākums Oskara Kalpaka laukumā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !