Foto: Kadrs no video

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Bostonas "Celtics" nākamajā izslēgšanas turnīra kārtā nespēs palīdzēt liepājnieks Kristaps Porziņģis, kurš guvis traumu.

Porziņģis savainojumu guva NBA "play off" turnīra pirmās kārtas dueļa "Celtics" – Maiami "Heat" ceturtajā spēlē. Viņš jau izlaida "Celtics" un "Heat" dueļa piekto spēli, kurā Bostona nodrošināja uzvaru visā sērijā ar 3-1 un iekļūšanu nākamajā kārtā. Tagad nākamajā kārtā "Celtics" tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers" vai Orlando "Magic". Šajā duelī ar 3-2 vadībā ir "Cavaliers".

"Pagaidīsim nedēļu un skatīsimies, kāda būs situācija," sacīja "Celtics" galvenais treneris Džo Mazula. "Nemācēšu detalizēti paskaidrot, jo viņi [mediķi] lietoja daudz jokainu vārdu. Zinu tikai to, ka nākamnedēļ viņu atkārtoti pārbaudīs. Redzēsim, cik daudz viņš būs atlabis vienas nedēļas laikā. Tas arī būs mērķis – redzēt situāciju pēc nedēļas."

Nedaudz vairāk priekškaru par liepājnieka veselību pavēra "Celtics" uzbrucējs Sems Hauzers. "Nekad nevēlies redzēt, kā kāds gūst traumu. Labi, ka tas nav tik nopietni, kā izskatījās TV translācijā vai uz vietas. Ceru, ka viņš ātri atveseļosies un atgriezīsies ierindā, ja turpināsim uzvarēt."

"Nevar pilnībā aizstāt spēlētāju, kurš izkrīt no sastāva. Taču šīs komandas spēks ir tajā, ka esam kopā ilgu laiku un komandas soliņa "dziļums". Tas ir nozīmīgi sezonas gaitā, kad ir vairākas spēles pēc kārtas vai vīri nevar piedalīties spēlēt. Tad ir iespēja veidot dažādus pieciniekus, veidot citādāku spēles stilu, tāpēc iegūsti priekšrocības [no sastāva "dziļuma"]," par variantiem, kā rīkoties pēc Porziņģa traumas, izteicās Mazula.

"Celtics" savus nākamos pretiniekus uzzinās piektdien vai vēlākais svētdien. Līdz ar to "Celtics" nākamā spēle var būt arī tikai pēc nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!