Фото: Vida Press

Slavenā kanādiešu dziedātāja Selīna Diona turpina zaudēt cīņā ar tā dēvēto stīvā cilvēka sindromu – viņas māsa Klodeta intervijā izdevumam "7 Jours" atklājusi, ka māksliniece vairs nevalda pār saviem muskuļiem. Taču viņa joprojām sapņojot par atgriešanos uz skatuves.

2022. gada decembrī Selīna Diona bija spiesta atcelt plānoto pasaules koncertturneju – viņai atklāja neārstējamu neiroloģisku saslimšanu, kas nopietni ietekmē mobilitāti. Toreiz Diona paziņojumā saviem faniem teica, ka noteikti atgriezīsies. Arī ģimene – Dionas māsa un brālis – apliecināja: paies kāds brīdis, un Selīna būs atpakaļ.

Tomēr tagad kļuvis zināms, ka būtisku uzlabojumu Dionas veselībā nav, gluži otrādi. Dziedātāja vairs nekontrolē savus muskuļus, atklājusi māsa.

"Viņa smagi strādā, taču nevalda pār muskuļiem. Tas lauž manu sirdi, jo viņa vienmēr bijusi tik disciplinēta. Balss saites arī ir muskuļi, sirds arī ir muskulis," par māsas stāvokli saka 74 gadus vecā māsa. Selīna par viņu ir 20 gadus jaunāka.

"Gan mūsu, gan viņas sapņos ir atgriešanās uz skatuves. Tikai – kādā statusā? Es nezinu," piebilda Klodeta. Dionas slimība joprojām ir maz izpētīta. Stīvā cilvēka sindroms skar vienu cilvēku no miljona, tāpēc zinātnieki par šo likstu neko daudz vēl nezina. Tikmēr dziedātāja turpina cīnīties par savu veselību, taču skaidrs, ka progesa nav.

Dionas ģimene nodibinājusi labdarības organizāciju "Fondation Maman Dion", kuru katru dienu pārpludinot laba vēlējumi no dziedātājas faniem. Daži gan esot zaudējuši cerību Dionu jebkad atkal dzirdēt uz skatuves.

Dionas māsa arī iepriekš neslēpa, ka, neraugoties uz to, ka ar Selīnu strādā "jomas labākie pētnieki", viņas veselība neuzlabojas. Nav arī izdevies atrast medikamentus, kas palīdzētu.

Oktobrī kļuva zināms, ka ratiņkrēsls Dionai vēl nav nepieciešams, lai gan tādas baumas virmoja. Viņa pārvietojas patstāvīgi un cer kādu dienu atgriezties uz skatuves.

"Mail Online" atzīmē, ka pacienti, kas cieš no stīvā cilvēka sindroma, ar laiku kļūst "līdzīgi statujām" – viņiem ir grūtības staigāt un runāt. Sindroms izraisa arī spazmas, kas ir tik spēcīgas, ka varot pat lauzt kaulus. Šo sindromu diagnosticē galvenokārt sievietēm vecumā no 30 līdz 50 gadiem. Selīna Diona ir 55 gadus veca.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !