Foto: Shutterstock
Reizēm saimniekus tirda jautājums – ko mans mājas mīlulis dara brīžos, kamēr manis nav tuvumā? Lai saņemtu neapšaubāmi pareizu atbildi, nereti tiek izliktas video kameras, kurās pēc tam redzēt, ko suns, kaķis, garausis vai kāds cits dzīvnieks paspējis vienatnē sastrādāt.

Varianti var būt daudz un dažādi, piemēram, ēdiena nočiepšana, puķu apgāšana, atvilktņu virināšana, nesaprotama skraidīšana apkārt u.c. Šādos gadījumos lielākoties cilvēki izliek novērošanas kameras mājvietā ziņkārības pēc, un reizēm izdodas atklāt pat ilgi neizprastas mistērijas, piemēram, ar slēptās kameras palīdzību fotogrāfs Sokolovs uzzināja, kas izēd ēdiena bļodiņu pie viņa mājas durvīm. Plašāk lasi te.

Tas, ka dzīvniekiem tiek veidoti īpaši viņiem veltīti konti sociālajos tīklos nav jaunums. Piemēram, kaķēnam Pepito veltītais tvitera profils ir savienots ar novērošanas kameru, kas fiksē brīžus, kad kaķis dodas prom vai atnāk atpakaļ. Tiek publicēts gan aiziešanas un atgriešanās laiks, gan arī kāda fotogrāfija, ko novērošanas kamera fiksējusi tajā brīdī. Par neparasto profilu un kaķa gaitām lasi šeit!

Bet turpinājumā esam apkopojuši dažādus novērošanas kameru video un bildes, kuras parāda, kāda īsti ir mājas mīluļu apslēptā dzīve.

Novērošanas kameras video: Satrakojies garausis skraida ap guļošajiem saimniekiem

Foto: Kadrs no video

Ne tikai kaķis vai suns, bet arī trusis var būt lielisks modinātājs no rītiem. Tas apskatāms kādu saimnieku uzstādītās novērošanas kameras ierakstā, kur mazais blēņdaris redzams, sparīgi skraidot gar cilvēkiem, kamēr viņi guļ.

Lasīt vairāk

Zvēru slepenā dzīve: novērošanas kamerās fiksēti mīluļi, kas darījuši blēņas

Foto: Kadrs no video

Kaķu, suņu un citu dzīvnieku uzvedība cilvēku tuvumā atšķiras. Taču tā ir citāda arī tad, kad ļaužu nav apkārt, tamdēļ gluži kā pa atslēgas caurumu ielūkoties zvēru ikdienas ainiņās ir jo interesantāk. Uzstādot novērošanas kameras un pacietīgi gaidot, var gadīties, ka kāds dzīvnieks sarūpē visai amizantus mirkļus.

Lasīt vairāk

Slēptās kameras video: Teksasā pastnieks samīļo piecus svešus sunīšus

Foto: Kadrs no video

Kad suņi mājās paliek vieni un saimnieks viņus neuzmana, par mīluļu dienas gaitām var tikai nojaust. Taču ir veids, kā to uzzināt – slēptā kamera! Piecu suņu saimnieks Teksasas štatā ASV novērojis, ko viņa mīluļi dara, kamēr viņš atrodas prom no mājām.

Lasīt vairāk

Slēptās kameras video: ko dara kaķis, kad palicis viens mājās

Foto: Kadrs no video

Vai esi iedomājies, ko kaķis dara, kad visi mājinieki ir devušies savās dienas gaitās? Mierīgi guļ vai staigā pa vietām, kuras ikdienā apmeklēt mīlulim liedz saimnieks? Publicētais video rāda, kā kaķis aizvada ikdienu, kad palicis viens mājās.

Lasīt vairāk

Mīluļu slepenā dzīve – vai novērošanas kamera mājoklī ir nepieciešama?

Novērošanas kameras mūsdienās izmanto ne tikai lielveikali un bankas. Par tām sākuši interesēties arī cilvēki, kuriem darba dēļ uz laiku nākas atstāt savu mīluli mājās vienu pašu. Ne viens vien video liecina, ka dzīvnieciņu darbības mēdz būt gana pārsteidzošas. Vai novērošanas kamera mūsdienās ir nepieciešama? Par to stāstīts raidījumā "Ķepa uz sirds".

Lasīt vairāk

Apzinīgais kaķis Pepito, kurš par aiziešanu no mājām paziņo tviterī

Foto: Shutterstock

"Pepito ir ārā" un "Pepito ir atpakaļ mājās" ir vienīgās frāzes, kas raksturo īpaši izveidotu profilu tviterī. Taču tas ir veltīts tikai kaķim un viņa gaitu atspoguļošanai. Profils "PepitoTheCat" vairāk nekā 11 tūkstošiem sekotāju ik pārstundu stāsta, vai četrkājainais draugs ir mājās.

Lasīt vairāk

Video: Ko dara suns, kad saimnieks nav mājās

Grūti iedomāties internetu bez smieklīgiem dzīvniekiem, un par jauno tīmekļa slavenību, kurai izdevies sajūsmināt ļaudis visā pasaulē, dažu dienu laikā kļuvis kāds ļoti nepaklausīgs suns, kura izdarības iemūžinātas ar slēptās kameras palīdzību.

Lasīt vairāk

Fotogrāfs Sokolovs slepus nofilmē, kas pie viņa mājas izēd barības trauciņu

Foto: Privātais arhīvs

Naktī no 2017. gada 17. uz 18. jūliju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs uz lieveņa bija atstājis novērošanas kameru, lai saprastu, kas izēd visu tur nolikto sausās barības trauciņu. Sarunā ar "MansDraugs" viņš atzīst, ka sākotnēji šķitis – kaķu barības graudiņus apēd tieši šie mīluļi, taču nofilmētie kadri rādījuši pavisam citu ainu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!