Foto: LETA
Kordiriģenti, kas nolēmuši atklātā vēstulē aicināt Saeimu un valdību nekavējoties atjaunot mērķdotāciju tautas mākslas kolektīvu vadītājiem, cer mēneša laikā zem vēstules savākt vismaz 10 tūkstošus parakstu, pavēstīja Latvijas Kordiriģentu asociācijas vadītājs Artūrs Ancāns.

Plānots, ka vēstuli ar prasību atjaunot valsts mērķdotāciju nevis no 1.septembra, bet jau pie pirmajiem budžeta grozījumiem, parakstīs ne tikai kordiriģenti un deju kolektīvu vadītāji, bet arī visi citi dziesmu un deju svētku kustībā iesaistītie, dalībnieki un atbalstītāji.

Savāktos parakstus iesniegs Saeimā līdz šā gada 20.februārim.

Sīkāku informāciju par parakstu vākšanu būs iespējams iegūt Latvijas Kordiriģentu asociācijas mājaslapā www.kori.lv.

Jau vēstīts, ka ap 40 koru vadītāji sestdien mobilizācijas sanāksmē vienojās gatavot atklātu atklātu vēstuli Saeimai un valdībai, aicinot iespējami drīz - vēl pirms šā gada septembra - atjaunot valsts mērķdotāciju tautas mākslas kolektīvu vadītājiem.

Latvijas Kordiriģentu asociācijas vadītājs Artūrs Ancāns atgādināja, ka jau pērn virsdiriģenti un dziesmu svētku kustībā iesaistītās organizācijas savākušas vairāk kā 1000 parakstu, lai aicinātu Kultūras ministriju atjaunot krīzes laikā nogriezto mērķdotāciju jau no šā gada janvāra.

Prezidents, premjers un partijas savās atbildēs norādījuši, ka piešķirti 80 tūkstoši latu dziesmu svētku procesa sagatavošanai, tomēr mērķdotācijas atjaunošanu nav solījuši.

Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra (KNMC) direktore Dace Melbārde informēja, ka pirms mērķdotācijas apturēšanas 2009.gadā šim mērķim tika atvēlēts nepilns miljons latu gadā. Atjaunojot mērķdotāciju no šā gada septembra, tam būtu nepieciešami 350-400 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!