Foto: Privātais arhīvs
"Tad tādas tās princeses," vīlies kaprīzajā Zeltmatē, 1985. gadā teica Sprīdītis. Kopš lieliskās Gunāra Pieša filmas uzņemšanas aizritējuši jau 38 gadi, un nešpetnajai čehu aktrisei Miroslavai Součkovai šobrīd ir 58 gadi. Ko viņa dara tagad?

Kurš gan neatceras Sprīdīša mīklu: sprēgā kā dimanta šķiltaviņa, dzeļ kā čūskas dzelonītis! Tā taču princese Zeltīte!

Foto: Kadrs no video

Padomju gados kopā ar Čehoslovākiju uzņemtā pasaku filma "Sprīdītis" jaunajai aktrisei bija trešā filma karjerā – Součkovai tobrīd bija 20 gadu. "Sprīdītis", protams, baudīja lielus panākumus visā bijušajā PSRS, taču princeses Zeltītes loma latviešu filmā arī palika viņas pirmā un pēdējā sasaiste ar Latviju. Deviņdesmitajos gados Součkovas balsi čehi bieži varēja dzirdēt televīzijā, proti, tieši viņa ierunāja slaveno seriālu "Tvinpīka", savukārt jauniešu grāvējā "Beverlihilsa 902010" dublēja Torijas Spellingas atveidoto Donnu.

Miroslava savā dzimtenē Čehijā joprojām ir visnotaļ atpazīstama aktrise, lai gan viņas karjera nopietnajā kino aprāvās ap 2010. gadu. Pēc tam – tikai seriāli; pēdējais Čehijā demonstrētais uzņemts 2022. gadā.

Šobrīd aktrisei ir 58 gadi, viņa dzīvo Prāgā un sevi sauc par frīlanseri. Aktrise ir triju dēlu mamma.

Součkova arīdzan sastopama sociālajos tīklos, taču, piemēram, "Instagram" vietnē viņai ir vien daži desmiti sekotāju. "Facebook" platformā Miroslava par sevi raksta: "Man patīk dzīve un būt dzīvai. Es mīlu savus dēlus, man ir vājība uz vīriešiem un visiem citiem dzīvniekiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!