Šonedēļ savu amatu pēc paša vēlēšanās pametīs Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) priekšnieks Lotārs Kulless. Amatpersona gan noliegusi atkāpšanās saistību ar skandāliem, kas pēdējā laikā skāruši Finanšu policiju.
Kullesa pēdējā darba diena esot 18.februāris un viņš laikrakstam "Neatkarīgā" savas darbības pārtraukšanu Finanšu policijā skaidrojis ar saspringtā darba radīto nogurumu un vēlmi kaut ko mainīt dzīvē.

Kulles VID Finanšu policijas pārvaldē strādājis kopš 1999.gada, bet priekšnieka amatu ieņēmis 2005.gadā. VID pārstāvji skaidrojuši, ka ņemot vērā pieredzējušu speciālistu trūkumu, jo īpaši finanšu noziegumu apkarošanas jomā, pastāvot iespēja piedāvāt Kullesam citu amatu VID struktūrās.

Arī VID noliedz, ka Finanšu policijas priekšnieka aiziešana būtu saistīta ar tiesas procesu, kurā Rīgas apgabaltiesa nolēma piedzīt 100 243 latus no VID un Finanšu ministrijas kā morālo kaitējumu saistībā ar žurnālistes Ilzes Jaunalksnes noklausīto telefona sarunu nonākšanu atklātībā. Sarunu noklausīšanā un nelikumīgā noplūdināšanā tika vainota Finanšu policija.

VID pārstāvji arī noraidījuši, ka Kullesa aiziešana no amata varētu būt saistīta ar Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim nosūtīto vēstuli par Finanšu policijas darbinieku neapmierinātību ar atalgojumu, jo VID un FPP atalgojums tiek noteikts saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem.

Šobrīd izmeklētāja vidējā darba samaksa pēc nodokļu atskaitīšanas nepārsniedz 300 latu un pēdējo trīs gadu laikā ir cēlusies vien par 15-20 latiem, "Neatkarīgā" uzzinājusi VID.

Pagaidām VID vadība vēl nav izlēmusi, kurš būs Finanšu policijas pārvaldes direktors pēc Kullesa aiziešanas. Iespējams, tiks rīkots konkurss, kā arī pastāv iespēja pārcelt šajā amatā kādu citu VID ierēdni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!