Foto: DELFI
Pieņemot valsts budžeta grozījumus, premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) iezīmēs savā valdīšanā jaunu posmu; tas nozīmē, ka varētu mainīties arī valdības sastāvs, intervijā laikrakstam "Diena" izteicies "Jaunā Laika" Rīgas Domes frakcijas vadītājs Edgars Jaunups.

Pēc Jaunupa teiktā, budžeta grozījumu pieņemšana ir ļoti būtiska no valsts ilgtermiņu interešu viedokļa, bet tā var nest izmaiņas valdības sastāvā.

"Ir izšķirīgi svarīgi pieņemt šos budžeta grozījumus, lai ir saskaņojums ar starptautiskajiem aizdevējiem. [Tas ir] daudz nozīmīgāk nekā izcīnīt kādu īstermiņa politisko uzvaru nacionālā mērogā," saka Jaunups. "Pieļauju, ka, pieņemot šos budžeta grozījumus, premjers iezīmēs savā valdīšanā jaunu posmu. Un es tiešām gan ticu, gan sagaidu, ka valdībā iezīmēsies jauni vaibsti."

Jaunups norāda, ka pārmaiņas vadībā jau ir sākušās, piesaucot iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces demsiju, taču uzskata, ka pārmaiņas nākot tikai par labu. "Pēc šādiem asiņainiem un smagiem darbiem, ja tā drīkst teikt, zināmas pārmaiņas nāk par labu," viņš saka. "Ministriem ir bijusi iespēja pierādīt, vai viņi redz reformas vienā vai otrā nozarē un spēj sagatavot reformu plānus. Un, ja kāds ar to nebūtu ticis galā, iespējams, es kādai partijai lūgtu pameklēt attiecīgajam amatam piemērotāku cilvēku. Jauni vaibsti būs, un iekšlietu ministrs ir minimums. Tas ir mans redzējums."

Politiķis uzsver, ka valdības stabilitāti var ietekmēt prezidenta kandidātu izvirzīšana, kurā gaidāma "politiskā cīņa". " Manuprāt, svarīgākais sabiedrībai parādīt, ka prezidenta izvēle ir saprotama un loģiska, nevis tāda, kāda bija pagājušajā reizē. Kandidātu Latvijā ir ļoti daudz. Skaidrs, ka būs politiskā cīņa. Ja būs saprotams process, cilvēki pieņems arī rezultātu," saka Jaunups. "[Ja "Vienotība ar ZZS nevienosies par prezidentu,] tas nenāks par labu, bet es arī negribētu dramatizēt, ka tas būs valdības gals. Neizslēdzu, ka valdība var pastāvēt, pat ja tā notiks. Taču es vēl ticu, ka par vienu prezidenta kandidātu vienosies ne tikai "Vienotība" un "zaļie zemnieki", bet arī "Saskaņas centrs"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!