Šķiedrvielas ir augu valsts pārtikas produktu daļas, ko zarnu trakts nespēj pilnībā sadalīt. Galvenie šķiedrvielu avoti ir dārzeņi, augļi un ogas ar miziņu, sēklas, rieksti, pākšaugi un pilngraudu produkti, piemēram, maize.
"Lietojot uzturā pilngraudu un sēklu maizes, cilvēkiem ir iespēja ne tikai nodrošināt nepieciešamo šķiedrvielu daudzumu, bet arī uzņemt daudz citu dzīvībai svarīgu uzturvielu – minerālus, vitamīnus, aminoskābes utt.," stāsta "Fazer Latvija" produktu attīstības vadītāja Arlita Ābrante.
::recepte::
Apgrauzdē maizes šķēli un uzsmērē sarkano pesto.
Pievieno sasmalcinātu kazas sieru un gurķu strēmelītes vai šķēles.
Apkaisi ar ķirbju sēklām un pa virsu kārto dīgstus.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Apgrauzdē maizes šķēli un uzsmērē sarkano pesto.
Pievieno sasmalcinātu kazas sieru un gurķu strēmelītes vai šķēles.
Apkaisi ar ķirbju sēklām un pa virsu kārto dīgstus.
Lai gardas brokastis!