Foto: Shutterstock
Jogurta mērce ar ķiplokiem un gurķiem.

::recepte::

Gurķi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, ieliek sietā un uzkaisa sāli, lai notek liekā sula.

Gurķus liek traukā, pievieno sasmalcinātos ķiplokus, etiķi, jogurtu, visu izmaisa.

Pašās beigās pārlej olīveļļu.

Var pievienot arī sīki sagrieztu papriku un garnēt ar olīvām.

20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 tasebezpiedevu jogurts2 gab.gurķi6 gab.sasmalcinātas ķiploka daiviņas etiķis sāls olīveļļa

Sagatavošana

1

Gurķi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, ieliek sietā un uzkaisa sāli, lai notek liekā sula.

2

Gurķus liek traukā, pievieno sasmalcinātos ķiplokus, etiķi, jogurtu, visu izmaisa.

3

Pašās beigās pārlej olīveļļu.

4

Var pievienot arī sīki sagrieztu papriku un garnēt ar olīvām.

!Ķiploku daiviņu daudzumu var palielināt pēc garšas, mērcei var pievienot arī sasmalcinātas mandeles vai citus riekstus.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!