Foto: Agnija Reiniece

Ar rūcošiem vēderiem darbā jau nu nav nekādas aršanas. Čaklākais (un taupīgākais) uz biroju allaž nāk ar mājās gatavoto ēdienu, ko pauzē gardu muti notiesāt, izturīgākais iekož uz ašu roku nopirktu batoniņu vai smalkmaizīti. Bet vēl ir tādi gardēži, kam kārtīgs, sātīgs ēdiens pusdienās nu ļoti iet pie sirds, bet gatavošana – ne tik. Šādiem cilvēkiem ikdienas steigā ārkārtīgi izpalīdz ēstuves, kas tuvu darba vietai un neiztukšo maciņu. Labi tiem, kas Rīgas centrā – tur ēdināšanas iespējas teju ik uz stūra. Tuvējā Pārdaugavā, vismaz Mūkusalas apkaimē, kur atrodas "Delfi" birojs, izvēles iespēju krietni mazāk – vien četras. Un kuru no tām izvēlēties?

Nolēmām veikt nelielu izpēti. Proti, kur mūsu apkaimē vislabāk ieturēt pusdienas? Siltas ēdienreizes piedāvā četras ēdināšanas iestādes – tad nu katru no tām pusdienlaikā apmeklēsim. Mūsu pirmais stāsts ir par Latvijas Universitātes Zinātņu mājas kafejnīcu "Cantina". Kraukšķīgi frī kartupeļi un nostalģiskas atmiņas par skolas ēdnīcu vislabāk raksturo mūsu pirmo pētījuma objektu. "Ekspedīcijā" mums pievienojas arī viesis – Nacionālā teātra aktieris un reperis Igors Šelegovskis.

Vide un iekārtojums

Kad studentu burzma jau pierimusi, dodamies nobaudīt, ko piedāvā universitātes ēdnīca. Rindā uz vilinoši smaržīgajām kotletēm noraugās vien daži gardēži. Lielākā daļa vēderus jau palutinājuši – sēž pie patukšiem šķīvjiem, sarunājas un zinīgi māj ar galvu. Nav jau brīnums – ierodamies ēdnīcā mazliet pēc vieniem, kad gudrās galvas jau paklīdušas auditoriju un klašu virzienos.

Ēdnīca iekārtota it kā gaitenī, blakus garderobei, kur var ērti atstāt virsdrēbes. Lai gan te neskan mūzika, karotes un dakšas nešķind klusumā – kakofoniju rada nemitīgās studentu čalas. Visapkārt valda rosība, lai arī brīvu vietu pie plastmasas galdiņiem vēl gluži daudz.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!