Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Pamatīgu triecienu saņēmusi Pirmās formulas (F-1) čempionātā dominējošā "Red Bull" komanda, jo to grasās atstāt tehniskais direktors un galvenais dizaineris Adrians Ņūvijs, vēsta BBC.

Ņūvijs tiek uzskatīts kā visu laiku labākais formulu dizaineris F-1 vēsturē, bet "Red Bull" komandai viņš norādījis, ka vēlas to atstāt. Speciālists vienībā vairs nejūtoties labi kopš tās vadītāja Kristiana Hornera seksuālās uzmākšanās skandāla.

Līdz ar to Ņūvijs tagad kļūs par ļoti iekārotu cilvēku F-1 vidē. BBC ziņo, ka pēdējā laikā britu lenc leģendārā "Ferrari" komanda, kuras sastāvā nākamsezon brauks septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons, turklāt piedāvājumu esot izteikusi arī "Aston Martin". Viņa līgums ar "Red Bull" vēl ir spēkā arī uz 2025. gadu, taču sagaidāms, ka tas tiks noslēgts priekšlaicīgi, lai speciālists varētu nākamajā gadā strādāt jau kādā citā komandā.

Pēc Hornera skandāla "Red Bull" komandas vadībā ir nestabilitāte, kas rosinājis 65 gadus veco Ņūviju meklēt jaunus ceļus savā karjerā. Viņš ar šo vienību ir jau kopš 2005. gada un viņa radītās formulas savulaik un arī mūsdienās F-1 čempionātā demonstrējušas dominējošu sniegumu. Laikā no 2010. līdz 2014. gadam "Red Bull" izcīnīja četrus čempiontitulus konstruktoru un pilotu vērtējumā, kad vienības vadošais pilots bija Sebastjans Fetels. Savukārt šobrīd F-1 dominē Makss Vesrtapens, kuram kabatā ir jau trīs čempiontituli, turklāt viņš droši soļo pretī arī ceturtajam.

Pagājušajā sezonā Verstapens ar "Red Bull" aizvadīja pašu dominējošāko sezonu F-1 čempionātā - nīderlandietis uzvarēja 19 no 22 posmiem, bet pati komanda 21. Iepriekš Ņūvijam palīdzēja līdz čempiontituliem aizvest arī "Williams" un "McLaren" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!