Kompānijas Samsung lielo izmēru LCD datorekrānu klāstu ir papildinājis jauns 19 collu modelis – SyncMaster 932MP, kas izmantojams ne tikai savietojumā ar datoru, bet var darboties arī kā pilnīgi autonoms televizors. Tā teikt – divi zaķi ar vienu šāvienu. Lūkosim, ko šāds apvienojums spēj sniegt datoru lietotājiem, kuri nevēlas iegādāties atsevišķu LCD televizoru.
Izskats

Tā kā šis ir kompromisa variants starp LCD datora ekrānu un LCD televizoru, tad arī vizuāli Samsung mēģinājis iet vidusceļu. Tomēr jāatzīst, ka sudrabotajā korpusā ietērptais ekrāns vairāk tomēr atgādina LCD televizoru, jo izvietots uz zemas kāja un nav iespējas regulēt tā augstumu. Par piederību pie multimediju aprīkojuma liecina arī apakšējā daļā izvietotie skaļruņi, kā arī sānos un aizmugurē redzamās dažādās video un audio pieslēgvietas. Par to, ka ekrāns ir ieslēgts, liecina tā apakšējās daļas centrā izvietotais taustiņš ar zaļu indikatorlampiņu. Zem šā taustiņa izvietotā actiņa nav nekas cits kā infrasarkanais uztvērējs, kas ļauj vadīt ekrānu arī ar pulti, gluži kā parastu televizoru. Arī pults ir pieskaņota sudrabotajam dizainam, vienīgi taustiņu daļa veidota melna, lai būtu praktiskāka.

Aprīkojums

Ekrāna aprīkojums ir atbilstošs tā izmantošanas vajadzībām – tas ir aprīkots gan ar datoram nepieciešamajām pieslēgvietām, gan plaša klāsta video pieslēgvietām, kas noderēs dažādu video atskaņotāju un skaņas sistēmu pievienošanai. Protams, ļoti svarīgas ir paša ekrāna īpašības. Un šim ekrānam tās ir visnotaļ labas – maksimālā izšķirtspēja 1280 x 1024 punktu, kristāla reakcijas laiks 8 sekundes, kontrasta koeficients 550:1, spilgtums 400 cd/m2. Savienojumam ar datoru iespējams izmantot analogo VGA vai digitālo DV-I pieslēgvietu.

Televīzijas uztvērējs aprīkots ar bagātīgu pieslēgvietu klāstu, kuras izvietotas gan līdzās VGA un DV-I pieslēgvietām, gan kreisajā malā. Ekrāna kreisajā malā ērti izmantojama ir S-Video, Video, Stereo Audio, kā arī parastā audio pieslēgvieta. Aizmugurē atrodamas vēl Scart, komponentā, audio, TV un radio antenas pieslēgvietas.

Ekrāna iestatījumus iespējams veikt ar labajā sānu malā izvietotajiem taustiņiem. TV funkciju vadībai izmantojama attālinātās vadības pults.

Lietojamība

Šī divu funkciju LCD ekrāna izmantošana ir ērta, ja to bieži lieto tieši kā LCD televizoru. Vislabāk tas būtu piemērots kā lielāks ekrāns, ja jums ir klēpjdators. Pastāvīgam darbam ar galddatoru pietrūkst iespējas regulēt ekrāna augstumu. Arī skata leņķi varētu vēlēties nedaudz plašāku, jo 140 grādu līmeniski un 135 grādi stateniski ir nedaudz par mazu, ja televizoru skatās vairāki cilvēki vienlaikus.

Ekrānam ir pieejams ļoti plašs pieslēgvietu klāsts, līdz ar to tam var pieslēgt dažādus ārējos videosignāla avotus – videomagnetofonu, DVD atskaņotāju, satelīta uztvērēju u. c. Nav problēmu pieslēgt arī ārējo skaņas sistēmu, kaut gan pašā ekrānā ir iebūvēti skaļruņi, kas var apmierināt lietotāju, ja televizoru skatās virtuvē, bet lielākā istabā būtu vēlama nopietna skaņas sistēma ar pastiprinātāju.

Pozitīva šā ekrāna īpašība ir speciālais virsmas pārklājums jeb tā saucamā glare virsma, kas padara reālāku gan attēlu, gan video attēlu.

Ērti lietojama ir arī TV pults, kas ļauj attālināti regulēt visas TV un radio funkcijas. Televizoru iespējams skatīties arī tad, ja darbojas ar datoru, jo pieejama funkcija attēls attēlā.

Secinājumi

Lielisks risinājums tiem, kas vēlas LCD televizoru, kuru var izmantot arī kā datora ekrānu. Ekrāna iespējas raksturojamas kā labas. Īpaši uzteicams ir plašais pieslēgvietu klāsts, kas ļauj tam pievienot visdažādākos video signāla avotus.

Plusi

+ Plašs pieslēgvietu klāsts.
+ Lieliska attēla kvalitāte.

Mīnusi

- Augstums nav regulējams.
- Vēlams plašāks skata leņķis.

Tehniskie parametri

Maksimālā izšķirtspēja (pikseļi)1280 x 1024
Pikseļa izmērs (mm)0,294
Krāsu skaits (miljoni)16,2
Kontrasta koeficients550:1
Spilgtums (cd/m2)400
Pikseļa reakcijas laiks (ms)8
Skata leņķis (līmeniski)140o
Skata leņķis (stateniski)135o
PieslēgvietasVGA, DV-I, S-Video, Video, Stereo Audio, 2x Audio, Scart, komponentā, TV un radio antenas.
Skaļruņi2x 5 W
Izmēri (cm)43,3 x 41,9 x 5,8
Svars (kg)5,9
Aptuvenā cena (Ls)385

Pateicamies par piegādāto tehniku firmai GNT Latvia.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!