Foto: Kadrs no video

Valsts policija uz Jelgavas šosejas aizturējusi kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, informēja Valsts policija.

24.aprīlī ap pulksten 10 kāds iedzīvotājs, kurš pārvietojās pa autoceļu virzienā no Rīgas uz Jelgavu, pamanīja kravas automašīnu ar piekabi, kuras vadītājs brauca ļoti nepārliecinoši.

Aculiecinieks sazinājās ar Valsts policiju, informējot par aizdomīgo spēkratu, kā arī virzienu, kurā tas dodas, sniegto informāciju apstiprinot ar video materiālu, kas pierādīja nepārliecinošo transportlīdzekļa vadību.

Pēc neilga laika policisti kravas automašīnas vadītāju atrada un, veicot pārbaudi, vadītājam tika konstatēts 3,16 promiļu liels alkohola reibums.

Par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

2022. gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles.

Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, tad no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!