Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola izlases centra pozīcijas spēlētāja Zane Tamane 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā kļuvusi par trešo labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, kā arī trešo labāko metienu bloķētāju.

Aizvadītajās sešās spēlēs Tamane vidēji izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas, zaudējot vienīgi vācietei Lindai Frēlihai (9,8 atlēkušās bumbas) un Beļģijas izlases līderei Annai Voutersai (9,6 atlēkušās bumbas).

Tāpat Tamane vidēji bloķēja 1,5 metienus. Šajā statistikas rādītājā viņu apsteidza ukrainiete Oleksandra Pristupa (2,8 metieni) un Voutersa (2,0 metieni).

Vēl augstāk kāda Latvijas basketboliste ierindojās vienīgi negatīvajā kļūdu statistikas rādītājā, kurā Kristīne Kārkliņa ar 4,7 pieļautajām kļūdām vidēji spēlē bija pirmajā vietā. Ar 3,3 kļūdām desmitnieku noslēdza Gunta Baško.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā redzams, ka Latvijas izlasei šajā turnīrā nebija izteiktas līderes un rezultatīvākā spēlētāja Baško ar 14,5 punktiem vidēji mačā bija tikai 16.labākā kvalifikācijā. Tikmēr kvalifikācijas rezultatīvākā spēlētāja bija Latvijas izlases pretinieces apakšgrupā Izraēlas līdere Lirona Koena, kura vidēji mačā tika pie 20,8 punktiem.

Rezultatīvajās piespēlēs ar 4,0 piespēlēm vidēji mačā sesto vietu dalīja Kārkliņa, bet Tamanes izcīnītie divi "double-double" sešos mačos viņai deva dalītu ceturto vietu šajā statistikas rādītājā.

Kā ziņots, Latvijas izlase B apakšgrupā izcīnīja otro vietu, atpaliekot vienīgi no Izraēlas un kvalificējoties ceturtajam Eiropas čempionāta finālturnīram pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!