Foto: Publicitātes attēli
Zviedru autoražotāja "SAAB" īpašnieks holandiešu "Spyker" uzsācis pārrunas ar Krievijas miljonāra Vladimira Antonova kontrolētajām finanšu iestādēm par "SAAB" nekustamo īpašumu pārdošanu, vēsta aģentūra "Market Watch" ar atsauci uz holandiešu kompānijas oficiālajiem pārstāvjiem. Gūtie līdzekļi ļaus zviedru autoražotājam norēķināties ar piegādātājiem, kuru dēļ ražošana "SAAB" kompānijā pagaidām ir apturēta.

Par kādiem tieši nekustamajiem īpašumiem ir runa, "Spyker" pagaidām neprecizē. Tāpat vēl nav zināms darījuma finansiālais apmērs. Pēc Antonovam piederošās kompānijas "Convers Group" pārstāvju vārdiem, pārrunas plānots noslēgt aprīļa vidū.

"SAAB" likviditātes atjaunināšanas procedūrā iesaistījusies arī Zviedrijas valdība, raksta "Bloomberg". Atgādināsim, ka pērn Zviedrijas valdība galvoja 400 miljonu eiro aizdevumu "SAAB" kompānijai no Eiropas Investīciju bankas.

Jau rakstījām, ka "SAAB" ražošanas konveijers tika apturēts 5.aprīlī komplektējošo detaļu trūkuma dēļ. Piegādātāji atteikušies "SAAB" nodrošināt ar jaunām detaļām līdz "SAAB" nebūs nomaksājis "vairāku desmitu miljonu kronu" parādu par iepriekšējām piegādēm.

Atgādināsim, ka 2010.gada februārī amerikāņu koncerns "General Motors" pārdeva "SAAB" marku nīderlandiešu sportisko automobiļu ražotājam "Spyker Cars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!