Foto: DELFI
Par darbības pārtraukšanu paziņojis viens no slavenākajiem Rīgas restorāniem "Vincents", kurš 2024. gadā būtu atzīmējis 30 gadu jubileju.

"Vēlamies paziņot, ka ar š.g. 26. augustu restorāns "Vincents" pārtrauc savu darbību. Kur vienas durvis aizveras, citas atveras – ar šādu noskaņojumu un labi padarīta darba sajūtu optimistiski raugāmies nākotnē. No sirds uzņemsim visus, kuri vēl kaut reizi vēlas atnākt pie mums, smalki pavakariņot un izbaudīt Vincenta īpašo gaisotni. Vēlamies pateikties visiem mūsu viesiem, kas bijuši ar mums kopā visus šos gadus," teikts paziņojumā restorāna "Facebook" kontā.

Restorāna vadība portālam "Delfi" apstiprināja šo informāciju.

"Diemžēl tā ir taisnība, ka restorāns Vincents, kuram nākamgad apritētu 30 gadu jubileja, 26.augustā tiks slēgts. Valsts nodokļu politika šobrīd ir tāda, ka, godīgi strādājot, mēs nevaram izdzīvot. Bez tam nozīmīgu daļu Vincenta klientu kontingenta vienmēr ir sastādījuši maksātspējīgie tūristi, kuri šobrīd Rīgu kā ceļojuma galamērķi vairs neizvēlas," portālam "Delfi" stāsta uzņēmuma pārstāve Mona Martinsone.

"Nākotnē raugāmies cerīgi, bet neko pagaidām nesolām. Viss būs atkarīgs no apstākļiem. "Vincents" ir atpazīstams zīmols, tāpēc domāsim, kā to saglabāt un attīstīt tālāk. Iespējams, tas būs restorāns ar citu, dzīvotspējīgāku koncepciju. Katrā ziņā domājam par to, kā turpināt leģendārā "Vincenta" pavāra Mārtiņa Rītiņa iedibinātās pavārmākslas tradīcijas. Šobrīd strādājam pie Mārtiņa recepšu grāmatas, kuru sērijā “Vincents” gatavojamies izdot nākamgad," viņa piebilst.

Restorānu "Vincents" Rīgā 1994. gadā atvēra leģendārais latviešu šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Ar laiku tas kļuva par stila un kvalitātes etalonu gan Latvijā, gan arī plašāk Eiropā. Tas lepojās gan ar izmeklētu ēdienkarti, gan ar tikpat izsmalcinātu auditoriju.

Restorānā "Vincents" savas profesionāļa gaitas iesāka arī pasaules someljē čempions Raimonds Tomsons.

Pēc Mārtiņa Rītiņa aiziešanas aizsaulē 2022. gadā par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuva Uvis Janičenko, kurš mācījies un strādājis vairākos pasaulslavenos "Michelin" zvaigžņu restorānos. Mainījās arī restorāna īpašnieki, par SIA "Vincents" valdes priekšsēdētāju pēc Mārtiņa Rītiņa aiziešanas kļuva uzņēmējs Emīls Jakrins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!