Foto: Shutterstock
Kā sagaidīt jaunu gadu? Kam noteikti jābūt uz svētku galda? Kā izrotāt to, lai nākamais gads būtu īpaši veiksmīgs un laimīgs?

Lai Zilais koka zirgs, kurš atbilstoši ķīniešu horoskopam nākamgad būs galvenais dzīvnieks, jaunajā gadā būtu īpaši labvēlīgs, tas ir īpaši jāiepriecina, uzskata ezotētiķi. Šī iemesla dēļ uz galda jābūt zirga figūriņai, pakavam, zvaniņam, kā arī glāzei vai kausam ar graudiem - auzām vai kviešiem.

Zirgiem garšo burkāni un āboli, tādēļ tos var izmantot gan kā svētku galda rotu, gan kā atsevišķu ēdienu. Līdzās eglītei - maize ar sāli, kas ir īpašs zirgu kārums.

Kā izrotāt galdu? Jo vienkāršāk, jo labāk. Zirgi mīl vienkāršību, tomēr tai jābūt izmeklētai, rūpīgi pārdomātai un gaumīgai. Šim nolūkam noderēs dabiska materiāla galdauts, ar rokām izšūtas salvetes, keramikas vai dabas materiālu trauki, piemēram, pinumi vai koka bļodiņas. Piepildiet mājokli ar sandalkoka aromātu vai izcepiet maizi un pīrāgos. Protams, ja pietiek laika. Svaigi ceptās maizes smarža radīs īpaši omulīgu un mājīgu noskaņu.

Vienkāršība ir atslēgas vārds arī ēdienu izvēlē. Zirgam ir ļoti konservatīva kulinārā gaume, tādēļ eksotiskas jūras veltes nebūs labākā izvēle. Veiksmīgam Zirga gada sākumam labākā izvēle cienastam ir siers, lauku labumi, kazas piens un ābolu pīrāgs vai kūka, iesaka ķīniešu horoskopu pazinēji.

Zirgiem nepatīk alkohols, atgādina ezotēriķi. Tādēļ, ja vēlaties, lai jaunais gads būtu īpaši labvēlīgs, sagaidot tā iestāšanos, glāzēs lejiet sulas un minerālūdeni. Dzirkstošo vīnu - pavisam minimāli!

Ja nevarat iedomāties svētku galdu bez gaļas ēdieniem un zivīm, bagātīgi papildiniet to ar zaļumiem, garšaugiem un dārzeņiem. Labāk iztikt bez žāvētām desām un kūpinājumiem, jo tajos var būt zirga gaļa, aicina ezotērikas piekritēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!