Foto: Publicitātes foto

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

A apakšgrupas mačā Latvija ar 1:7 (0:3, 1:2, 0:2) piekāpās vienaudžiem no ASV.

Vienīgos vārtus Latvijas labā guva Daniels Serkins, kurš otrās trešdaļas izskaņā nogādāja ripu amerikāņu vārtos pēc Maksima Haritonceva un Harija Cjuncska piespēlēm.

ASV vienībā ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Trevors Konelijs, bet vienu precīzu metienu un divas rezultatīvām piespēles iekrāja Džeimss Heigeinss un Tedijs Stiga.

Latvijas vārtus vispirms sargāja Mikus Vecvanags, bet nepilnas 12 minūtes līdz mača beigām viņu nomainīja Dilans Birkāns. Vecvanags atvairīja 24 no 30 amerikāņu metienus, bet Birkāns tika galā ar vēl sešiem metieniem, ielaižot vienus vārtus.

Ceturtdien pirmajā spēlē latvieši ar 1:3 zaudēja mājiniekiem somiem, bet piektdien ar 5:3 pārspēja vienaudžus no Slovākijas. Amerikāņi ar 9:0 sagrāva slovākus un ar 8:2 uzveica norvēģus.

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm ASV un Somijai ir pa deviņiem punktiem, Latvija guvusi trīs punktus, bet Slovākija un Norvēģija ir bez punktiem.

Turnīra turpinājumā pirmdien Latvija spēkosies ar Norvēģiju.

Gatavojoties Pasaules čempionātam, U-18 izlase novembrī aizvadīja U-20 turnīru Dānijā, decembrī tika rīkota nometnē Rīgā, bet februārī startēja U-18 Četru nāciju turnīra Dānijā.

Tikmēr pirms čempionāta Oļega Sorokina trenētā izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles - 6. un 7.aprīlī savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienos tika zaudēts un 5:1 uzvarēta Polijas U-18 izlase, bet 11. un 12.aprīlī izbraukumā tikās tika piedzīvota neveiksme 1:2 un izcīnīts panākums 3:2 cīņās ar Čehijas U-18 izlasi. Pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas U-18 valstsvienība jau Somijā pirmdien ar 0:4 piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles notiks 2.maijā, pusfināls - 4.maijā, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 5.maijā.

Šajā sezonā darbā ar Latvijas U-18 hokeja izlase Sorokinam asistēs Herberts Vasiļjevs, Maksims Širokovs un vārtsargu treneris Reinis Repšs. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpēsies Raivis Miezāns, bet video trenera pienākumus pildīs Artūrs Barovskis.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Mikus Vecvanags (HS "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija), Dilans Birkāns ("Odense", Dānija);

aizsargi - Krists Retenais, Oskars Nils Briedis, Krišjānis Sārts (visi - HS "Rīga"), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Rolands Naglis ("Bern", Šveice), Darels Uļjanskis (AIK, Zviedrija), Bruno Petrovičs ("Alberta Academy", Kanāda);

uzbrucēji - Antons Macijevskis, Edvīns Bērziņš, Maksims Pumpiņš, Aleksandrs Zaprivoda, Dmitrijs Diļevka, (visi - HS "Rīga"), Olivers Mūrnieks ("Mogo"/LSPA), Bruno Osmanis, Nils Vanags (abi - "Bojorkloven", Zviedrija), Markuss Kristians Sieradzkis, Maksims Haritoncevs (abi - "Mora"), Kārlis Flugins ("Oskarshamn", Zviedrija), Daniels Serkins ("Thurgau", Šveice), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!